CHP lideri Özel'den 'Dilruba' açıklaması: 'Tutuklanmış olması kabul edilebilir değildir'

CHP lideri Özgür Özel, Instagram yasağı kararının yanı sıra sokak hayvanlarına ilişkin yasa düzenlemesi ve İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesiyle ilgili tepkisini dile getiren Dilruba K. isimli yurttaşın tutuklanmasına tepki gösterdi.

12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba Y.’nin İzmir’de bir sokak röportajındaki açıklamaları nedeniyle tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel şunları söyledi:

"Siyasetçilerin halktan gelen en ağır eleştirilere açık olması demokrasinin gereğidir. Elbette ki seçmenlerin siyasi tercihlerine hakaret, kimsenin tasvip edeceği bir tutum değildir. Ancak hiçbir vatandaşın kişisel düşüncelerini ifade ettiği bir meselenin tutuklama tedbirine kadar götürülmesi ölçüsüz, siyasi bir tutumdur. Öyle ki hepimizin gözü önünde, pek çok ağır suçu işleyenlerin, sırf birilerinin koruması altında olduğu için cezasız kaldığı ortamda, Dilruba’nın tutuklanmış olması kabul edilebilir değildir. Bu yanlıştan dönülmeli, Dilruba serbest bırakılmalıdır.”

NE OLMUŞTU?

Instagram yasağı kararının yanı sıra sokak hayvanlarına ilişkin yasa düzenlemesi ve İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesiyle ilgili tepkisini de dile getiren Dilruba K. tutuklandı.

Dilruba K. verdiği röportajda "Sosyal medyayı kullanan influencer'lar var. Türkiye'nin hatta dünyanın artık yüzde 90'ı geçimini Instagram üzerinden sağlıyor. Hiçbir gerekçe sunmadan bir akşam çat diye 'kapattım, oldu' olmaz" ifadelerini kullanmıştı.