CHP lideri Özel'den Erdoğan'a çok sert 'Hatay' yanıtı: 'Siyasi şantaj yapıyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Delil Aysal tarafından öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Özel, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'a yönelik sözlerine de, 'siyasi şantaj' diyerek yanıt verdi.

12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Delil Aysal tarafından öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası CHP lideri Özel şunları söyledi:

TAKSİCİLER İÇİN GÜVENLİ KABİN ÖNERİSİ

"Kalp yerinde taş olsa, 'seni bu soğukta bırakırmıyım kardeşim' diyen birine karşı giriştiği bu vahşice, zalimce cinayet hepimizi kahretti. Ben gördüğüm andan itibaren etkisinden kurtulabilmiş değilim. Geride bıraktıkları, arkadaşları için bir şey yapabilir miyiz diye ziyarette bulunmak istedim. 

Belki Oğuz kardeşimizin kaybı büyük bir acı ama taksiciler açısından sürekli kayıplar veriyorlar. Alınabilecek tedbirler noktasında bu konuyu Meclis'te gündeme getireceğiz. Meclis Araştırma Komisyonu için arkadaşlarımız teklif verecek. Güvenli kabin konusu var ama nasıl yapılabilir hepsi konuşulacak.

ERDOĞAN'A 'SİYASİ ŞANTAJ' YANITI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez, Hatay’a geldi mi?” sözlerine yanıt veren Özel şunları söyledi: 

"6 Şubat'ta deprem oldu. 10 ilimiz etkilendi ve hepimizin yüreği hala yanıyor. 6 Şubat günü de hepimiz deprem bölgesinde olacağız. Ancak Erdoğan'ın 'Hatay mahzun kaldı' sözlerini akıl sahibi kimse duymaya tahammül edemez. Siyasi şantajı Hataylılara havale ediyorum. Hataylı bir teyze, 'biz buna ölürüz yine boyun eğmeyiz' dedi.

Ben Hatay'ı mahzun bıraktım diye kime diyor; her dinden insana, 'benim kalbim bu kadar taş' diyor.

Malesef siyasi şantaj yapıyor. Ona en iyi cevabı Hataylılar verir. Ben bunu bütün milletimize şikayet ediyorum. 

28 Mayıs'ta ona oy veren herkese şikayet ediyorum. Depremzedeye tehdit, şantaj olur mu?

Recep Tayyip Erdoğan'ın kalbinin yerinde taş olsa böyle laf edilmez.

Böyle düşünen bir CHP'li varsa olmaz olsun. Böyle siyaset, böyle siyasetçi olmaz olsun.

Konut ihtiyacı 260 bin. 100 kişiden 98'i ya çadırda ya konteynerde. Bu sorunu Erdoğan 4 sene, 5 sene de çözmeyecek. İnsanları soğukla, yağmurlarla, karla terbiye etmeye çalışıyor. Yazıklar olsun! Muhatap alıp verilen her nefese yazık. Ona oy verenlere şikayet ediyorum. Bir insanın gözü nasıl bu kadar döndü bilmiyorum. Kalbinin yerinde taş var herhalde. 

Bireysel silahlanma sorusuna ise Özel şu yanıtı verdi:

"Her zaman karşıyız. 30 milyon bireysel silah olduğu konuşuluyor.

Biz bu kadar kolay alınmasına karşıyız. Bu noktalara da varmasına karşıyız. Tamamen denetimsiz bir alana dönüştürülmesine de karşıyız. Hem taksicilerin güvenlikleriyle hem de bireysel silahlanma için denetimlerin yapılması lazım.  Biz CHP olarak silahlanmanın her türüne karşıyız. Ruhsatsız silah meselesi de kontrol edilemez noktadadır. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü nedeniyle Hatay’a gitti. Burada yaptığı konuşmada, Hataylılara yönelik sözleri tepki toplayan Erdoğan şunları söyledi: 

“Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı adayı olarak Mehmet Öntürk kardeşimizi kamuoyumuzla paylaştık. Mehmet kardeşimizin Hataylıların teveccühüne mahzar olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatay, kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkmakta zorlanan şehrimiz. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı. Şu anda Hatay’daki mevcut yerel yönetim, maalesef şu deprem olayından sonra ‘bad-el harab-ül Basra’ oldu. Nerede belediye başkanı? Yok.”