CHP lideri Özgür Özel'den Bahçeli'ye: 'Çok üzüldüm'

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmeye ilişkin notlar paylaştı. Özel ayrıca, grup toplantısında MHP lideri Bahçeli'nin rahatsızlığı nedeniyle kendisine yanıt vermediğini belirterek, geçmiş olsun dileklerini dile getirdi.

12punto

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MÜSLÜM DOĞAN CHP ROZETİ TAKTI

"31 Mart seçimlerinde biz bir partiyle ittifak yapmadık ama bu seçimin en büyük ittifakının içindeyiz, onun adı da Türkiye İttifakı'dır dedik herkesi davet ettik ve davet etmeye devam edeceğiz. Bugün Türkiye İttifakı biraz daha genişliyor. Müslüm Doğan bugün baba ocağına dönüyor. Türkiye İttifakı'na katılırken şunu hatırlatmak isteriz. Biz bu ittifakı şöyle tarif ettik; milli takım gol atınca sevinen herkes, türkiye ittifakındadır dedik. Geçtiğimiz Portekiz maçında birlikte üzüldük. Yarın hep birlikte Çekya maçını kazanıp hep birlikte o coşkuya ortak olacağız. 

DİYARBAKIR VE MARDİN'DEKİ YANGINLAR

İçişleri Bakanı'nın ilk gün yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı meselenin bir anız yangınından kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Çok sayıda bağımsız kuruluşun yazdığı raporlar DEDAŞ'ın inanılmaz ihmallerini anlatıyor. 15 maddelik raporda yangın çıkması için etraftaki otların yanması için ne gerekiyorsa yapıldığını, ufacık tedbirlerin alınmadığını, yandaki araçların budanmadığını DEDAŞ'ın bu yangına davetiye çıkardığını gösteriyor bu raporlar. DEDAŞ herhalde bu bölgenin en çok şikayet ettiği kurumdur. Sayaç okunmadan kesilen yüksek faturalardan tutun çiftçiye ait trafoların haczine elektrik kesintilerine, elektrik altyapısının yenilenmemesine sayısız şikayet var. En çok Şanlıurfa'da var. DEDAŞ'ın oraya ettiğini kimse etmiyor. Şanlıurfa'yı bu kavurucu sıcakta elektriksiz dolayısıyla susuz bırakıyor. Sağlık hakkını tehdit ediyor. Solunum cihazlarını diyaliz hastalarına bağlı hastaların yaşamını riske atıyor. 

EV KİRALARINDAKİ ARTIŞ

EUROSAT'ın ev kiralarına ilişkin verilerini paylaşan Özgür Özel, "Türkiye konut kirasında geçen yıl yüzde 125 ile Avrupa birincisi oldu. Pandemi her yerde oldu, küresel kriz her yerde, enflasyon tırmanışı her yerde oldu. Herkes tedbir aldı, bir tek bizimkiler tedbir almadı. Beğenmediğiniz Macaristan'da yüzde 12... Bu ülke nasıl yönetiliyor gördünüz mü?" diye konuştu.

KARATEPE-ŞİMŞEK GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görüşmesine değinen Özel, "Sayın Yalçın Karatepe, müstakbel Ekonomi Bakanımız, bu güya rasyonel politikaların mimarı sayın Mehmet Şimşek ile görüştüler. Siyaset hem müzakere, hem mücadele işidir" diye konuştu.

Özel, şunları söyledi:

"10 bin lira emekli maaşı olmaz, en az asgari ücret kadar yapın dedik. Biz gelince 1,5 asgari ücret yapacağız dedik. 

Asgari ücret 17 bin 2 lira. Türk-İş'in hesabına göre açlık sınırının 2 bin lira altında asgari ücret. Asgari ücrete bir zam yaptık, bir daha yapmayız diyorlar. Asgari ücrete zam yapmama vicdansızlığına yeltenecekleri şüphemizdir. Emekli maaşını asgari ücret yapmadan, asgari ücrete enflasyon ve refah farkı vermeden bu insanları açlığa ve sefalete sürüklemenize izin vermeyeceğiz."

MİTİNGDE ÇAĞRI

Özgür Özel, 30 Haziran'da Gebze'deki "Geçinemiyoruz" mitingine katılım için çağrıda bulundu.

'BAHÇELİ RAHATSIZLANMIŞ...'

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, "Sayın Devlet Bahçeli rahatsızlanmış, çok üzüldüm. MHP ile ilgili konuşmayı o yüzden atladık. Kendisine acil şifalar diliyorum" diye konuştu.