CHP olağanüstü toplanıyor: Gündem İmamoğlu'na açılan 'ahmak' davası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine yönelik 'ahmak' dediği iddiasıyla yargılandığı dava sonucunda CHP olağanüstü toplantı kararı aldı. İmamoğlu'nun cezasının netleşeceği yönündeki iddialar üzerine CHP, yarın bir araya gelecek.

12punto

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla yargılanıyor. 

Dava, İmamoğlu'nun siyasi kariyerini derinden etkileyebilecek sonuçlar doğurabileceği için yakından takip ediliyor.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk aşamasında İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti. Son iki yıldır İstinaf Mahkemesi'nde devam eden dava, yakın zamanda sonuçlanarak Yargıtay'a taşınabilir.

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV'deki programında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Ekrem İmamoğlu'nun davasıyla ilgili olağanüstü toplantı kararı aldığını duyurdu. CHP yönetimi, İmamoğlu'nun siyasi yasak ve hapis cezası alacağına dair ortaya atılan iddiaların ardından harekete geçti.

TOPLANTI YARIN 13.30'DA

CHP, yarın saat 13.30'da İmamoğlu'nun davasını ele almak üzere toplanacak. Toplantıya, partinin önde gelen isimlerinden Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek ve Gökhan Günaydın katılacak. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun avukatları da davaya ilişkin son gelişmeleri partililerle paylaşacak.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.