CHP'de 'Ahmak' davası beklentisi: 'Yüzde 95...'

İstinaf aşamasında olan Ekrem İmamoğlu davasında, verilen siyasi yasak ve hapis cezasının onanacağına dair beklentiler CHP kulislerinde güçleniyor. Parti, olası tüm senaryolara karşı hazırlıklı olduklarını açıkladı.

12punto

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, CHP kulislerinde cezanın onanacağı yönünde beklentilerin olduğu kaydedildi. 

İmamoğlu, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ve siyasi yasakla cezalandırılmıştı.

PARTİ KAYNAKLARINDAN YÜZDE 95 ONANMA İHTİMALİ

Kısa Dalga’nın parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, CHP’ye ulaşan bilgiler, istinaf mahkemesinin verilen cezanın onanmasına yönelik kararın yüzde 95 oranında kesin olduğunu işaret ediyor.

Kaynaklar, son anda bir değişiklik olma olasılığının bulunduğunu belirtse de bunu oldukça zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriyor.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI ALDI

Davaya ilişkin bu gelişmeler sürerken, CHP yönetimi olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Genel Merkezi'nde yapılacak olan toplantıya Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek ve Gökhan Günaydın'ın yanı sıra İmamoğlu'nun avukatlarının da katılması bekleniyor. Toplantıda, İmamoğlu'na yönelik olası siyasi yasak ve ceza onanması senaryoları değerlendirilecek.

GÖKHAN GÜNAYDIN: A,B,C PLANLARIMIZ HAZIR 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Halk TV’de Buket Güler’in sunduğu Haber Masası programına bağlanarak, İmamoğlu'na yönelik olası siyasi yasak kararına karşı tüm senaryoların hazır olduğunu açıkladı. Günaydın, parti olarak hiçbir yoldaşlarını yalnız bırakmayacaklarını ve A, B, C planlarının bulunduğunu belirtti.

Günaydın, açıklamalarında şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi pusulara karşı hazırlıklıdır. Onlar deneyecekler, biz de ne yapacağımızı göstereceğiz. Bu süreçte ne Ekrem İmamoğlu'nu ne de başka bir yoldaşımızı yalnız bırakmayacağız.”

'SİYASİ PUSULARA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ'

CHP’nin bu süreçte profesyoneller ve siyasilerle koordineli çalıştığını vurgulayan Günaydın, "Erdoğan’ı üç kez bu topraklarda yenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yolunu kesmeye çalışıyorlar. Bugün Ekrem İmamoğlu'na yapıyorlar, yarın Mansur Yavaş’a, Özgür Özel’e yaparlar. Ancak CHP, bu tür saldırılara karşı bir bütün halinde yanıt verebilecek güce ve kararlılığa sahiptir" ifadelerini kullandı.

CHP HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

CHP, Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak cezasının onanması durumunda nasıl bir strateji izleyeceğini planladı. A, B ve C planlarıyla her türlü senaryoya hazırlıklı olan CHP, hem hukuki hem de siyasi alanda mücadelesini sürdürecek.