CHP’li Gökhan Günaydın'dan Ensarioğlu’na sert tepki: 'Küçücük çocuğu mu yoksa katilleri mi koruyorsunuz?'

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Narin Güran cinayeti ile ilgili "Bilip söylemediklerimiz var" açıklamalarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ensarioğlu'nun sözlerini büyük bir utanç olarak nitelendirdi ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

12punto

Diyarbakır'da çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma sürerken, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Bilip söylemediklerimiz var, aile dostlarımız" şeklindeki açıklamaları tepkilere yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ensarioğlu’nun bu sözlerine sert bir yanıt verdi.

Samsun’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Günaydın, Narin Güran cinayetiyle ilgili Ensarioğlu'nun açıklamalarını büyük bir utanç olarak değerlendirdi. Günaydın, Ensarioğlu’nu isim vermeden eleştirerek, şunları söyledi:

'TÜRKİYE BÜYÜK BİR UTANÇ YAŞIYOR'

"Türkiye gerçekten çok büyük bir utanç yaşıyor. Küçücük bir kız çocuğumuz, 20 gün boyunca yirmi haneli bir köyde nasıl öldürüldüğü bulunamadan büyük bir zaman kaybedildi. Oysa bu durumun, normal bir soruşturma ile bu kadar uzun sürmemesi gerektiğini herkes biliyor. Ne yazık ki tahmin edildiği gibi, bu olay bir siyasi koruma altına alınmış durumda."

KİMİ KORUYORSUNUZ?

Günaydın, Ensarioğlu'nun "bildiklerimi anlatsam garip şeyler olur" açıklamasına da sert bir tepki göstererek şunları kaydetti:

"Bir milletvekili çıkıp, 'aileyi de tanıyoruz' diyor. Şimdi senin koruyacağın şey küçücük bir çocuk mu, yoksa onu diri diri öldürüp dere yatağına atan bir aile mi? Ben büyük bir utanç duyuyorum."

CHP’li Günaydın, Türkiye’nin bu utançtan bir an evvel kurtulması ve adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, "Yeniden ahlaklı, erdemli bir yürüyüşe başlamanın zamanı geldi de geçiyor" dedi.

22 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP Milletvekili Ensarioğlu’nun açıklamaları, toplumun geniş kesimlerinde büyük yankı uyandırdı.

Tepkiler her geçen gün artarken, adaletin hızla sağlanması yönündeki çağrılar da güçleniyor. Soruşturma kapsamında 22 şüphelinin gözaltında olduğu ve süreçle ilgili adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.