CHP'li milletvekilinden 'yurt dışı çıkış harcı' tepkisi: 'Deli Dumrul vergisini tamamen kaldırın'

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'de planlanan yurt dışı çıkış harcının artışına sert tepki gösterdi. Mevcut 150 TL olan harcın, 3 bin TL'ye çıkarılma planına "Deli Dumrul vergisi" benzetmesi yaptı. Salıcı, pasaport ve vize gibi zaten mevcut olan harçlara ek olarak bu yeni artışın, Türkiye'den yurt dışına çıkış maliyetlerini 20-30 bin lira arasına taşıyacağını belirtti.

12punto

Hükümetin yakın zamanda TBMM'ye sunması beklenen yeni vergi paketinde, mevcut 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildi.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu artışa tepki gösterdi.

150 TL olan harcın, 3 bin TL'ye çıkarılma planına "Deli Dumrul vergisi" benzetmesi yapan Salıcı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,

"Pasaport için harç ödüyorsak, uçak bileti alırken vergi ödüyorsak, havalimanında niye bir daha yurt dışı çıkış harcı ödüyoruz? Bu harcı 150 liradan 3 bin liraya çıkaracaklarmış. Pul bu, pul. Bir pula 3 bin lira fiyat çekiyor iktidar. Dünyanın neresinde görülmüş bu vergi?

Hiç almamaları gerekirken, 3 bin TL’yi gösterip 1500 TL’ye razı etmeyi planlıyorlarmış, “akıllılar”. Pasaport, vize, ulaşım, harç derken Türkiye’den yurt dışına sırf ayak bastı parası nereden baksan 20-30 bin lira.Bu, düpedüz seyahat özgürlüğünü ihlaldir. Seyahat etmek sadece ultra zenginlerin değil herkesin hakkıdır. Vergi cambazlarına sesleniyorum. Bu Deli Dumrul vergisini tamamen kaldırın. Ayrıca pasaport ücretini gençlerden hiç almayın." ifadelerini kullandı.