CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor': Asıl ben yalanlıyorum
Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivi'nin durumu hakkında ortaya atılan iddialar, bakanlık ve CHP'li Deniz Yavuzyılmaz arasında tartışmaya yol açtı. Bakanlık iddiaları reddederken, Yavuzyılmaz sert bir dille eleştirdi.
12punto
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivi sahipsiz bırakıldı" iddialarına yanıt verdi.
Merkez, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti.
Açıklamada, arşivin 2006 yılından beri yangın güvenliği ve iklimlendirme sistemleriyle korunduğu ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne taşındığı ifade edildi. Ayrıca, 51 arşiv personelinin görevlerine devam ettiği ve mevcut binanın Yunus Emre Enstitüsü tarafından kullanılacağı bilgisi paylaşıldı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu açıklamaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Yavuzyılmaz, arşivin Yunus Emre Vakfı'na devredildiğini ve 51 personelin görev yerlerinden uzaklaştırıldığını iddia etti.
Yavuzyılmaz, "Arşiv, sabıkalı Yunus Emre Vakfı’nın insafına bırakılmış, adeta sahipsiz kalmıştı. Yalan söylüyorsunuz" diyerek bakanlığı eleştirdi.
Yavuzyılmaz ayrıca, Yunus Emre Vakfı'nın geçmişte "naylon fatura yolsuzluklarıyla" anıldığını hatırlattı ve bu iddiasına resmi bir yanıt verilmediğine dikkat çekti. Yavuzyılmaz, personelin yeni adresinin Kızılay'daki Milli Müdafaa Caddesi olduğunu belirterek, bakanlığın açıklamalarını yalanladı.
DENİZ YAVUZYILMAZ: “ASIL SİZ YALAN SÖYLÜYORSUNUZ”
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Arşiv, sabıkalı Yunus Emre Vakfı’nın insafına bırakılmış, adeta sahipsiz kalmıştı. Yalan söylüyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.
Yavuzyılmaz, 51 arşiv personelinin görev yerlerinden uzaklaştırıldığını ve yeni adreslerinin Kızılay’daki Milli Müdafaa Caddesi, No: 20 olduğunu açıkladı. Bu durumu, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasına doğrudan bir yalanlama olarak sundu.
Ayrıca Yunus Emre Vakfı’nın geçmişte "naylon fatura yolsuzluklarıyla" anıldığını hatırlatan Yavuzyılmaz, bu iddiasına herhangi bir resmi yanıt verilmediğine de dikkat çekti.
Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şöyle:
“Asıl ben Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı yalanlıyorum!
Ankara Ulus’taki dünyanın en büyük vakıflar arşivinin bulunduğu binanın, sabıkalı Yunus Emre Vakfı’na tahsis edilmesi nedeniyle, arşivin tehdit altında olduğunu belirtmiştim.
Zira Bakanlık, içinde bin yıllık eşşiz belgelerin yer aldığı vakıflar arşivini hem koruyan hem de araştırmalar yapan 51 arşiv personelini, binadan çıkarmış, görev yerlerinden uzaklaştırmış, başka bir adrese göndermişti.
Arşiv, sabıkalı Yunus Emre Vakfı’nın insafına bırakılmış, adeta sahipsiz kalmıştı.
Bugün Bakanlık yaptığı açıklamada;
51 arşiv personelinin görev yerlerinden uzaklaştırılmasına ‘yalan’ diyor.
O zaman Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a bir kötü, bir iyi haberim var!
Kötü haber
Yalan söylüyorsunuz.
Çünkü bu 51 arşiv personeli Ankara Ulus’taki Vakıflar Arşiv Binası’nda yoklar. Yani görev yerlerinden uzaklaştırılmışlar.
İyi haber
Ben sizin için, bu 51 arşiv personelinin yeni adreslerini, nerede olduklarını buldum
Milli Müdafaa Caddesi, No: 20. Namık Kemal Mahallesi, Kızılay adresindeler.
Demek ki neymiş, asıl siz yalan söylüyormuşsunuz.
Arşiv sahipsizmiş!
Ayrıca bir dikkat çekici konu da
Mütevelli Heyeti Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un olduğu,
Yunus Emre Vakfının, adının naylon fatura yolsuzluğuyla anıldığını ifade etmeme rağmen, bu kısma yalandan bile olsa hiç itiraz etmediniz. Bu kısımla ilgili de yüreğiniz yetiyorsa yalanlama yapın!”