CHP’nin tüzük kurultayındaki konuşma krizinin yankıları: İkinci Kılıçdaroğlu krizini yaşamak istemiyoruz

CHP'nin geçtiğimiz hafta düzenlediği tüzük kurultayında yaşanan konuşma krizinin ardından Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları yeniden gündeme geldi. Birçok partilinin “Şu an Cumhurbaşkanlığının C’sini konuşmamalıyız. Erken aday belirlemek doğru olmaz. Ama ikinci Kılıçdaroğlu krizini de yaşamak istemiyoruz. Süreci doğru yönetmek, zamanlamasını doğru yapmak zorundayız” dediği öğrenildi.

12punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüzük kurultayını tamamladı.

Kurultayın ikinci gününde yaşanan konuşma krizinde CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş, programda konuşma yapacağı bilgisinin kendisine 1 saat önce verildiğini söyleyerek "Ekrem mi, Mansur mu diye yakılan fitne ateşine odun atıyorsunuz” sözleriyle sitem etmişti.

Gazete Duvar'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kusur benim" demiş olsa da parti içindeki adaylık tartışmaları kamuoyuna yansıdı.

CHP’li birçok yönetici ortaya çıkan tablo için “Çok erken bir tartışma, iyi olmadı” derken, bazı yöneticiler, “Sonuçta bunu yaşayacaktık, belki de görünür olması iyi oldu” değerlendirmesini yaptı.

"TÜM TARAFLAR KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ"

Seçim sürecine girmeden bir adaylık tartışmasının çok doğru olmadığını savunan partililere göre bu yaşananlar herkese ders olmalı, tüm taraflar kendisine çeki düzen vermeli, sakin bir şekilde aday belirleme süreci beklenmeli.

"İKİNCİ KILIÇDAROĞLU KRİZİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Partililer adayı erken belirlemenin doğru olmayacağını ama 2023 seçimlerinde olduğu gibi geç de kalınmaması gerektiğini savunuyor. Birçok partili, “Şu an Cumhurbaşkanlığının C’sini konuşmamalıyız. Erken aday belirlemek doğru olmaz. Ama ikinci Kılıçdaroğlu krizini de yaşamak istemiyoruz. Süreci doğru yönetmek, zamanlamasını doğru yapmak zorundayız” diyor.