Cumhur İttifakı - DEM Parti yakınlaşmasına CHP’den dikkat çeken yorum: 'Olumlu ama...'

CHP'li kurmaylar, Cumhur İttifakı ile DEM Parti arasındaki yakınlaşmayı değerlendirdi. MHP lideri Bahçeli'nin DEM Parti'yle tokalaşmasını 'olumlu' gören partililer, gündemde anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmaları devam ederken bu çıkışın samimiyetini sorguladıklarını vurguladı.

12punto

TBMM'nin açılmasıyla birlikte AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile DEM Parti arasındaki yakınlaşma siyasetin bir numaralı gündem maddesi oldu.

Konuyla ilgili konuşan CHP'li kurmaylar, CHP lideri Özgür Özel'in Meclis'te yaptığı grup toplantısına işaret etti.

Cumhuriyet'in haberine göre, Özel’in, “Bu parti üzerine düşeni yapacak. Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde ne DEM’in eş genel başkanının bize işaret ettiği yerde” sözlerini hatırlatan CHP'li kurmaylar, “Genel başkanımız gelecek hafta Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Hakkâri ve Van’da bu konularla ilgili ne açıklama yapılacaksa, bizzat kendisi yapacak” diyor.  

BAHÇELİ'NİN DEM'E UZATTIĞI EL: SAMİMİYETİ SORGULUYORUZ

CHP'li kurmaylar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıyla ilgili yorum yapmadı.

CHP'li kurmaylar, Bahçeli'nin DEM Parti'ye 'uzattığı eli' olumlu bulduklarını bildirse de anayasa değişikliği ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığı konusundaki tartışmalar gündemdeyken bu çıkışın samimiyetini sorguladıklarını belirtti.

“Cumhur İttifakı’nın bu hamlesiyle CHP milliyetçilik ve Kürt sorunu arası bir gündeme sıkıştırılır mı” sorusunu yanıtlayan partililer “CHP’nin ilkelerinde Misakı Milli vardır. Bu sınırlar içinde de 85 milyonun ayrımcılık görmeden yaşaması için ne gerekirse yaparız” değerlendirmesini yaptı.

ÖZEL DEMİRTAŞ'I ZİYARET EDECEK

Tüm bu konular gündemdeyken CHP lideri Özel’in gelecek hafta eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a da bir ziyaret yapması bekleniyor.