Cumhur İttifakı’nda ‘Bütçe’ çatlağı: Yeniden Refah Partisi’nden ret!

2024 Yılı bütçesi TBMM'de oylandı. Oylamada Yeniden Refah Partisi ret oyu verdi.

12punto

Ercan KÜÇÜK - 12punto.com.tr

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Oylamada Cumhur İttifakı üyelerinden Yeniden Refah Partisi ret oyu verdi.

Oylamada 566 oy kullanıldı; teklife 317 kabul ve 249 ret oyu verildi. 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin oylamasında ise 563 oy kullanıldı; teklife 317 kabul ve 246 ret oyu verildi.

Oylamada muhalefetin yanısıra Ak Parti ile yerel seçimler için ittifak görüşmelerini sürdüren Yeniden Refah Partisi de ret oyu kullandı. Yeniden Refah Partisi milletvekilleri Genel Başkan Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Doğan Bekin ve Mehmet Aşıla ret oyu verdi, Genel Sekreter Suat Pamukçu ise oylamaya katılmadı.

Ak Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında yerel seçimlere yönelik ittifak görüşmelerinde tıkanıklık yaşandığı görülüyor. Hatta Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz’ü aday göstereceği iddia ediliyor. 12punto’ya konuşan Altınöz, İstanbul’da aday çıkaracaklarını, Ak Parti’nin ve Cumhurbaşkanının kendilerine vefa borcu olduğunu bu nedenle kendilerini desteklemeleri gerektiğini söylemişti.