Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu Anayasa'nın 4. maddesini hedef aldı: 'Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim'

Yeni anayasa tartışmaları hakkında konuşan HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, tepki çeken açıklamalarda bulundu. Anayasa’nn 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim” dedi.

12punto

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde AKP listelerinden TBMM'ye giren, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı bir televizyon programında yeni anayasa tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar" dedi. Yapıcıoğlu, Malazgirt törenlerinde Cumhur İttifakı ortakları ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiği bir ortamda da benzer ifadeler kullanarak, Anayasa'nın 4. maddesine olan karşıtlığını açıkça dile getirdi.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir."

Anayasanın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini ortaya koyan ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor. Yapıcıoğlu, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde ise müzakereye açık olduklarını belirtti.