Cumhuriyet'in 100.yılı AKP propagandasına döndü: Tepki çeken internet sitesi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 'Türkiye Yüzyılı' sloganının kullanıldığı ve Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin hazırlanan web sitesi tepkilere neden oldu.

12punto

İletişim Başkanlığı tarafından 100. yıl etkinliklerinin tanıtıldığı “www.yuzuncuyil.gov.tr” sitesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet'in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin içeriklerin olması gereken sitede AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin öne çıkarıldığı görüldü.

Siteye girerken açılan fotoğraf incelendiğinde, "İstiklalden İstikbale" yazısıyla Atatürk'ün gençlerle olan fotoğrafının yer aldığı fotoğrafın diğer bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine gençlerle olan fotoğrafına yer verildi.

Ayrıca Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil. İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek olan sizsiniz” sözüne karşılık olarak sözlerin tam karşısına Erdoğan’ın “‘En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz” sözüne yer verildi.

Web sitesinde ayrıca, 20 yılda yapılan "icraatlara" yer verildi. Web sitesi AKP propagandasına döndü. 

Web sitesi 100.yıla günler kala yurtaşların tepkisini çekti.