DEM Parti'den Murat Kurum açıklaması

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum hakkında "Proje adaylarla aslında kentsel rantların peşinde koştuklarını, iktidarın bu rant düşkünlüğünün devam ettiğini net görüyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Temelli, Türkiye'de basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını, halkın haber alma hakkının engellendiğini belirtti. Temelli, son günlerde gazetecilere yeşil pasaport verilmesine yönelik düzenlemenin gündeme geldiğini, bu konuda ne tür ayrımcılıklar yaşanacağının görüleceğini söyledi.

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Temelli, iktidarın politikasını eleştirerek, "Sefalet endeksinde ilk 10'a girmiş bir ülkeyiz. Ekonomideki hedefleri tutturduğunu söyleyen Mehmet Şimşek'in tutturduğu yegane hedef, bu sefalet endeksi hedefidir" ifadelerini kullandı.

"İMAR AFFIYLA ANILAN BİR İNSAN"

Temelli, yerel seçimler ve AKP'nin İBB adayı açıklanan Murat Kurum için de şu yorumda bulundu: 

"Yerel seçimler aslında bugün Türkiye’de önemli seçim olarak karşımıza çıkacak. Sadece belediye başkanlarını belediye meclis üyelerini belirleyemeyeceğiz. Aslında Türkiye’nin önümüzdeki dönem nasıl bir sürece evrileceğine hep beraber karar vereceğiz. Demokrasi mücadelesi olarak yerel seçimlerin önemli bir eşik olduğunun altını çizmek istiyoruz. Adaylar açıklanıyor bu adaylara baktığımızda karşımıza net tablo çıkıyor kentsel haklar mı kentsel rantlar mı? Proje adaylarla aslında kentsel rantların peşinde koştuklarını, iktidarın bu rant düşkünlüğünün devam ettiğini net görüyoruz. İmar affıyla anılan, yaptığı hiçbir projenin hayata geçmediği bir insanı İBB başkanı olarak açıkladı ki bu da aslında kentsel haklarla alakası olmayan bir anlayışın kentsel rantlar peşinde koşacağını bir kez daha bize gösteriyor. Biz DEM Parti olarak, kentsel haklar mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bir daha geri dönmemek üzere kayyumları tahin çöplüğüne göndereceğiz."