Dolmabahçe Mutabakatı'nı okumuştu: AKP'li Efkan Ala'dan 'çözüm süreci' açıklaması

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, kamuoyundaki çözüm süreci iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada “Çözüm süreci masamızda yok. Abdullah Öcalan’la temas gündemimizde değil. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz” dedi.

12punto

TBMM’nin açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili vekillerle tokalaşması gündemdeki yerini koruyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bahçeli’nin DEM Parti Eş Başkanları ile tokalaşması önemli bir adım” açıklaması ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Erdoğan ve Bahçeli'ye teşekkür etmesi 'yeni çözüm süreci' iddialarını yeniden gündeme getirdi. 

"ÇÖZÜM SÜRECİ MASAMIZDA YOK"

Kamuoyu ve siyasetin gündeminden düşmeyen çözüm süreci iddialarıyla ilgili AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala açıklamalarda bulundu.

 “Çözüm süreci masamızda yok” diyen Ala, şöyle konuştu:

"Sorun da farklı sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki. 24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı Irak ve Suriye'ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi."

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Ala, "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım. Orada herkes görüşünü söyleyecek." dedi.

SİYASETTE NORMALLEŞME

Ala, siyasette normalleşme adımlarına da diyalogların çok önemli olduğunu vurgulayarak "180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir." diye konuştu.

Çözüm Süreci döneminde İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Efkan Ala, sürecin unutulmayan aşaması olan Dolmabahçe Mutabakatı’nı açıklayan isimlerin arasındaydı.