Efkan Ala 100'e yakın demişti: YRP, AKP'den istedikleri belediye sayısını açıkladı!

AKP Grup Başkanvekili Efkan Ala’nın “Yeniden Refah Partisi 100’e yakın ilçe istedi” iddiasının ardından YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal’dan yanıt geldi. Aydal, AKP ile yapılan iş birliği görüşmelerinde 2 büyükşehir, 2 il ve 35 ilçe belediyesi istediklerini açıkladı.

12punto

Yerel seçimlere doğru giderken AKP ve Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında gerilim artarak devam ediyor.

AKP Grup Başkanvekili Efkan Ala, partisine ittifak kapılarını kapatan YRP’nin 100’e yakın ilçe istediğini öne sürdü.

Ala’nın açıklamasından sonra Yeniden Refah Partisi cephesinden yanıt gecikmedi.

YRP Genel Başkanvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doğan Aydal, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada yerel seçim öncesi yürütülen pazarlıklarda AKP'den kaç belediye istediklerini açıkladı.

Aydal, YRP'nin Kocaeli, Sakarya, Kütahya ve Bilecek belediyelerini ve 35 ilçe belediyesi istediklerini ifade etti. 

AKP'nin MHP'ye bıraktığı belediyeleri hatırlatan Aydal, Yeniden Refah'ın da oy oranı doğrultusunda talepleri olduğunu söyledi ve "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik" dedi.

'AKP BİZ OLMADAN 76 İLÇEYİ KAZANAMAZ'

AKP'nin, YRP olmadan 76 ilçeyi kazanamayacağını, bunlardan da 35'ini istediklerini anlatan Aydal, AKP'den Ali İhsan Yavuz'un da görüşmeleri not ettiğini ancak ikinci toplantıda işlerin değiştiğini söyledi. Aydal, ikinci toplantıdan itibaren AKP heyetinin kendilerine 'Biz size belediye meclis üyelikleri verelim' teklifiyle geldiğini açıkladı.