Erdoğan '15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenleri affetmeyeceğiz' demişti ama… Menzil şeyhi de ‘tiyatro’ demiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümünde yaptığı konuşmada, “15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz” demişti. Menzil Şeyhi Saki Erol'un 15 Temmuz'a 'tiyatro' dediği ortaya çıktı.

12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümünde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret etmişti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi için “tiyatro” diyenlere şu sözlerle tepki göstermişti: “15 Temmuz’a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. 15 Temmuz’a bu çirkin iftiraları atanlar, Türkiye üzerine oynanmak istenen kanlı oyunun, tezgahlanmak istenen büyük tiyatronun birer figüranlarıdır.”

“B yüzü” adlı X sosyal medya hesabının haberine göre, Menzil Şeyhi Saki Erol'un 15 Temmuz'a 'tiyatro' dediği ortaya çıktı. 

Gazeteci Saygı Öztürk'ün 2020 yılında çıkan kitabında yer alan Menzil kitabında yer alan röportajda, Saki Erol 15 Temmuz'u şöyle değerlendirmişti: “Tanıdığımızdan, 15 Temmuz darbe girişimine kadar görüşümüz belliydi. Yanlış yapıyorlardı. O yüzden bizi yan yana gören olmamıştır. Onların faaliyetlerini tasvip etmedik. Darbe girişiminin bunlar tarafından yapıldığına da çok şaşırdık. Böyle bir şey de mi oluyor? Acaba tiyatoru mu, film mi çevirdiler? Tıpkı ABD filmi gibi. Ben hâlâ da inanmıyorum.”

Saki Erol, babası Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından kardeşleriyle ayrışmış ve cemaatin başına geçmişti.

İşte kitaptaki röportajın o bölümü: