Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşmasını övdü: Çok kıymetli buluyoruz

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasını takdirle karşıladığını belirtti. Ayrıca, CHP lideri Özgür Özel’e eleştirilerde bulundu.

12punto

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleriyle tokalaşmasını değerlendirerek, "Takdirle karşılıyor ve kıymetli buluyoruz. Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz" dedi.

TBMM'DEKİ KAPALI OTURUMA DAİR AÇIKLAMALAR

Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 8 Ekim'de gerçekleştirilen "İsrail" konulu kapalı oturuma da değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel’i hedef alarak, "Her iki bakanımız da idrak kapıları açık olanlar için fotoğrafı tüm netliğiyle ortaya koydu. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP lideri Özgür Özel, "İsrail’in Türkiye’ye saldırmasının akılla, mantıkla, gücüyle, uluslararası kuruluşların görevleriyle olamayacak bir iş olduğunu biliyorduk. Türkiye'nin gerçek sorunlarının konuşulmaması için iktidar tarafından suni gündem yaratıldığını" belirtmişti.

6-8 EKİMLERİ OLAYLARI

Erdoğan, konuşmasında 6-8 Ekim olaylarının 10. yıl dönümüne değinerek, "Kayıplarımızı üzerinden 100 yıl geçse de unutmayız. 6-8 Ekim olaylarında rolü olanlar bağımsız Türk mahkemeleri önünde hesabını vermiştir. Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz. Sırtını dağa yaslayan terör siyasetine yer yok" dedi. Ayrıca, "Demokratik siyasette şiddete asla yer olmadığını herkesin anlaması bekleniyor" ifadesini kullandı.

İSRAİL'E YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Erdoğan, Gazze'deki duruma da dikkat çekerek, "Gazze'deki katliamın manevi ve maddi faturası kabarıyor. Tarih, elinde on binlerce çocuğun, kadının, sivilin kanı olan bir canavarı ayakta alkışlayanları asla affetmeyecektir. İsrail siyonist bir terör örgütüdür" şeklinde konuştu. Netanyahu’nun ABD Kongresi’ne davet edilmesini de eleştirerek, "Güvenliğimizden taviz vermeyiz. Vaadedilmiş topraklar hezeyanının sonu hüsrandır" dedi.

Erdoğan, toplumda güvenlik ve asayişin sağlanması konusunda geçmişe ve Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye’nin iyi bir konumda olduğunu belirtti. "Son dönemde yaşanan cinayetler ve müessif hadiseler, milletimizin kendini güvende hissetme konusunda tereddüt yaşamasına neden olmuştur. Gereken tedbirleri almak en başta gelen vazifemizdir" dedi.

YARGI REFORMU 

Erdoğan, emniyet teşkilatında ve adalet sisteminde tıkanıklık varsa bunun giderileceğini vurguladı. "Gereken kanuni düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. 5 suç kaydı olan birinin tutuklu yargılanabilmesi için gerekli adımları atacağız" şeklinde konuştu.

Ayrıntılar geliyor...