Feyzioğlu Özel krizini bilerek mi çıkardı? 'Görevden alınacağını biliyordu'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Harekatı’nın 50. yıl dönümü etkinliklerinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve büyükelçilik yetkilileri tarafından bir karşılama yapılmadığına dair rahatsızlığını bildirmiş ve bakanlığa şikayet edeceğini söylemişti. Feyzioğlu'nun Özel krizini bilerek çıkardığı öne sürüldü.

12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Harekatı’nın 50. yıl dönümü etkinliklerine katılmış ve büyükelçilik yetkilileri tarafından karşılanmadığı için rahatsızlığını dile getirmişti.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, "Feyzioğlu, el çektirilmemek için mi Özel krizini çıkardı?" diye sorduğu yazısında aldığı duyumları şöyle aktardı:

'YAPAY KRİZ ÇIKARDI'

"Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, CHP lideri Özgür Özel tarafından “Bizi karşılamadı” diye Dışişleri Bakanlığı’na şikayet edildikten sonra Prag’a atandı.

Adada “Feyzioğlu görevden alınacağını biliyordu. Alınmamak için Özel’le yapay kriz çıkardı” diye konuşuluyor.

Feyzioğlu’nun, süresi dolmadan görevden alındığı belirtiliyor.

Feyzioğlu’ndan sonra da KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç süresinden önce alındı. Aytaç’ın yerine İlker Görgülü atandı.

AK Parti’nin KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer de el çektirildi ve Emre Kaya getirildi.

Bu üç atama normal bir süreç olarak yorumlanmıyor.

Feyzioğlu, Aytaç ve Yönlüer’in ekip olduğu ve birlikte hareket ettikleri ileri sürülüyor.

'İÇ SİYASETTE TARAF OLDU'

Kulislerde şu iddialar konuşuluyor:

Feyzioğlu, adalılarla yakınlaştı, sık sık özel hayatıyla gündeme geldi ve ticari ilişkilere girdi.

KKTC’nin içişlerine müdahale etti iç siyasette taraf oldu.

KKTC polisi Türkiye’den atanan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olduğu için sahte reçete ve diploma soruşturmalarıyla yargıyı sopa gibi kullandı.

Günün sonunda Erdoğan’a “Feyzioğlu ve ekibi Kıbrıs davasına zarar vereceği söylendi. Feyzioğlu, aslında 21 Temmuz’da görevden alınacaktı. Ancak CHP lideri Özel’le yaşadığı gerilim nedeniyle Lefkoşa’yı kaybettiyse de Prag’ı aldı."