Fatih Erbakan'dan 'yeni ittifak' sinyali! Partinin ismini de verdi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ekol TV’de gündeme dair açıklamalarda bulunarak, parti içindeki gelişmeleri ve gelecekteki stratejilerini paylaştı. Kongre hazırlıklarının devam ettiğini belirten Erbakan, üye sayılarının 650 bine ulaştığını ve hedeflerinin 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı ile olan ilişkilerini sonlandırdıklarını vurgulayan Erbakan, Saadet Partisi ile olası bir ittifak ihtimaline de dikkat çekti.
12punto

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ekol TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kongre hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Erbakan, "Tabii biz yeniden Refah Partisi olarak büyük bir hızla 3. Olağan Büyük Kongremize hazırlanıyoruz. İl kongrelerimiz şu anda devam ediyor. Her hafta sonu özellikle 4 ilde veya 3 ilde il kongrelerimizi yapıyoruz. İlçe kongrelerimiz de bir yandan devam ediyor" dedi.

Üye sayılarının 650 bine ulaştığını bildiren Erbakan, şöyle devam etti:
Üye sayımızı da bu sene içerisinde 1 milyona ulaştırma hedefiyle her an bu pazar seçimi olacakmış gibi gayretli bir şekilde çalışıyoruz.
Üye sayımız şu anda 650 bine geldi. Özellikle seçim döneminde çok ciddi bir talep oldu. 31 Mart seçimleri öncesinde. Geçen sene biz 2024 yılında üye sayımızı 257 bin arttırdık.
Diğer bütün partilerin, AK Parti de dahil üye sayısı artışı 210 bin seviyesinde kaldı. Yani biz diğer bütün partilerin toplam üye artışından daha fazla sayıda üye artışını gerçekleştirdik ve büyümeye şampiyon olduk.
Biz de tabii hızlı bir şekilde, biz de sıçrama yapalım diye, 1 milyona ulaşalım diye gayretli bir şekilde devam ediyoruz.
Yani 1 milyon üye yapmak için belki de 10 milyon insanla temas ediyorsunuz. Onlara, partinize anlatıyorsunuz. Bu ciddi bir tanıtıma ve propagandaya yol açıyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NA KAPILAR KAPANDI
Cumhur İttifakı ile kesinlikle yan yana gelmeyeceklerinin altını çizen Erbakan, "Biz şu anda muhalefet tarafındayız. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde bizim büyük şehirlerde de kendimiz ayrı aday çıkartmamızla fiilen Cumhur İttifakı'na aykırı hareket ettik ve Cumhur İttifakı'nın dışında yer aldık. Dolayısıyla şu anda muhalefetteyiz ama herhangi bir başka ittifak da kalmadı, blok da kalmadı. Müstakil bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kesin olarak söyleyebileceğimiz bir şey tabi Cumhur İttifakı ile bir araya gelinmeyeceği. Bunu millet de bizden bu şekilde istiyor. Gittiğimiz yerlerde özellikle bunu vurguluyor. Bir daha birliktelik olmayacağını da özellikle üzerine basarak söylüyoruz" dedi.

Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Biz kendimiz adayız. Biz kendimiz kazanmak için çalışacağız. Kendimiz Cumhurbaşkanı olalım diye milletin desteğine talip olacağız.
Cumhurbaşkanı adaylığımızı da ifade ettik. Biz bir kere çünkü Cumhurbaşkanı adaylığında Sayın Erdoğan lehine çekildiğimiz için, bir kez daha böyle bir şeyin yapılması, Sayın Erdoğan olmasa da başka bir aday lehine de, Sayın Mansur Yavaş lehine de biz çekiliyoruz dersek, siyaseten artık tabii doğru bir davranış olmayacağını düşünüyoruz.
Mantıken de doğru bir davranış olmayacağını düşünüyoruz. Partiler iktidar olmak için, ülkeyi yönetmek için kurulur, bir iddiayla kurulur, bir iddia sahibi olur.
Bir kere o dönemin şartları dolayısıyla bir fedakarlıkta bulunuldu. Ama bir kez daha böyle bir şeyin olmayacağını özellikle ifade ediyoruz."
SAADET PARTİSİ İLE İTTİFAK SİNYALİ
Saadet Partisi ile olası bir ittifak ihtimali üzerine Erbakan, "Birçok konuda siyasi olarak iç politikada da dış politikada da ekonomiyle ilgili de iktidara getirdiğimiz eleştiriler noktasında da birçok konuda aynı düzlemde, aynı çizgide siyaset yürütüyoruz. Zaten bizim kökümüz de aynı yerden geliyor, besleniyor. Millî Görüş Hareketi'nden besleniyor. Dolayısıyla bir ittifak şeklinde önümüzdeki seçimlerde bir birliktelik, bir iş birliği olma ihtimali Saadet Partisi ile de olabilir" yanıtını verdi.
Erbakan, Saadet Partisi’nin DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin Yeni Yol Partisi ismi altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurduğu ittifak üzerine, "Onlar da süreç içerisinde dahil olabilir. Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi dahil olabilir. Yani ben bununla ilgili bir çalışma yapıldığı için, görüşme yapıldığı için söylemiyorum ama bir örnek olarak söylüyorum. Buradaki hassas konu seçmen kendisinin sağ partiler olarak tanımladığı partilerin bir araya gelmesinden hoşnut oluyor ve bizim hitap ettiğimiz, bizim oy alabileceğimiz seçmen kitlesi böyle bir birliktelik olursa daha çok teveccüh gösteriyor. Böyle bir birliktelikten sinerji doğuyor" değerlendirmesinde bulundu.