Generallik beklerken emekli edilen Albay konuştu: Liyakatin etkili olmadığını gördük

Yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı operasyona imza atan İstanbul Jandarma İl Alay Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Ergün Cebeci, Tuğgenerallik beklerken 54 yaşında emekliye sevk edildi. Emeklilik kararıyla şaşkına dönen Cebeci, liyakatin göz ardı edildiğini ifade etti.

12punto

Hayatı boyunca yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli operasyonda yer alan İstanbul Jandarma İl Alay Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Ergün Cebeci, Tuğgenerallik terfisi beklerken, 54 yaşında emekliye sevk edildi. Cebeci, aldığı emeklilik kararı karşısında şaşkın olduğunu dile getirdi.

Cebeci, kariyeri boyunca Tunceli’nin dağlarından Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki Türk vatandaşlarının tahliyesine kadar birçok zorlu operasyonda görev aldı. Evli ve üç çocuk babası olan Cebeci, son olarak İstanbul Jandarma Alay Komutanı Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Terfi beklerken emekli edilen Cebeci, bu kararı Sözcü'ye değerlendirdi.

SUUDİ PRENSİN BAHŞİŞİNİ GERİ VERMİŞTİ

Ergün Cebeci'nin geçmişinde dikkat çeken olaylardan biri de 27 Temmuz 2007'de, Muğla'nın Bodrum ilçesinde İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı dönemde yaşandı. 

Tatil için Bodrum’da bulunan Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud, otel personeline ve güvenlik görevlilerine içerisinde 5’er bin dolar bulunan zarflar dağıtmıştı.

Cebeci, Prens'in kendisine verdiği zarfı, kırmızı-beyaz güller eşliğinde iade ederek, Türk askerinin görev bilinci ve onurunu göstermişti.

FETÖ'NÜN HEDEFİNDEYDİ

Kıdemli Albay Cebeci, kariyeri boyunca FETÖ tarafından "Atatürkçü küfürbaz subay" olarak fişlenmiş, birçok zorlu görevde bulunmuş ve sayısız başarıya imza atmış bir subaydı. Emekli edilmesinin ardından oğlu Bahadır Cebeci, sosyal medyada babasının 39 yıllık askerlik hayatını ve yaşadığı zorlukları dile getirdi.

'VATANIMA HİZMET ETMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORDUM'

Emekli edilen Kıdemli Albay Ergün Cebeci, emeklilik kararı hakkında şu ifadeleri kullandı: 

“İki kez tabur komutanlığı, iki kez bölük komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve ateşelik görevlerinde bulundum. Kiev Ateşesi olarak görev yaparken Necip Hablemitoğlu'nun katilini Ukrayna istihbaratı ile yakaladım. PKK’nın Bağdat Erbil sorumlularını Polonya sınırında yakalayıp Türkiye’ye teslim ettim. Erzincan ve Tunceli’yi terörden temizledik. Ukrayna-Rus Savaşı sırasında 17 bin vatandaşımızı tahliye ettik. Liyakatın önemli olmadığını bir kez daha gördük. 39 yıllık askerlik hayatımı buruk bir şekilde tamamladım.”