HÜDAPAR Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nden 'Filistin' görüşmesi: Mitingler birleştirilecek

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Meclis'te, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Karamollaoğlu ve Yapıcıoğlu, ortak miting kararı aldıklarını açıkladı.

12punto

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis'te bir araya geldi. İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin yapılan görüşmede Davutoğlu, Filistin halkının her zaman yanında olduğuna belirtti.

"ÜMİT EDERİZ Kİ ATEŞKES OLUR"

Davutoğlu şunları söyledi:

"Son yaşananların en önemli sebebi de aylardır Filistin'de Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların uluslararası toplumun ve İslam dünyasının gözü önünde açıkça yapılması. İsrail polisinin köpeklerle, postallarla kutsal bir mekana girmesi ve bu konuda İslam dünyasının duyarsızlığı, arkasından normalleşme süreçleriyle Filistinlilerin yalnız bırakılması ve Filistinliler 'biz kaderimize terk edildik' diye düşünmeye başladı. Son olarak Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Filistin'in olmadığı bir harita kullanması ve buna yine uluslararası toplumun sessiz kalması."

Büyük bir ızdırap yaşandığını, Filistin davasının bazı olumsuz görüntülerle gölgede bırakılmaması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Ümit ederiz ki en kısa zamanda bir ateşkes olur." diye konuştu.

Davutoğlu, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün statüsünün değişmeyeceği bir süreç başlatılması gerektiğini söyledi.

"TOPLUMA MESAJ VERMEYİ ÜMİT EDİYORUZ"

Yapıcıoğlu ayrıca, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Yapıcıoğlu ve Karamollaoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, bugün Mecliste, Saadet Partisi Grubu olarak, Filistin'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir önerilerinin olacağını belirtti.

HÜDA PAR'ın da önerilerine destek vereceğini ifade ettiğini dile getiren Karamollaoğlu, "Bu konuyu topluma da mal edebilmek için bugüne kadar bir takım mitingler Türkiye'de tertip edildi. Hafta sonunda da nasip olursa İstanbul'da bir mitingimiz olacak. Aynı şekilde bugün HÜDA PAR da böyle bir talepte bulundu. Bu mitingleri birleştirerek topluma bir mesaj vermeyi ümit ediyoruz." diye konuştu.

MİTİNGLER BİRLEŞECEK

Yapıcıoğlu da 7 Ekim'de başlayan yeni bir sürecin olduğunu, Filistin topraklarının işgal altında bulunduğunu vurguladı.

Yapıcıoğlu ayrıca şunları söyledi:

"Saadet Partisi Grubu olarak genel görüşme talebi olacak. Hafta sonu bizim de bazı mitingler tertipleme düşüncemiz vardı. Kendileri de zaten müracaatlarını yapmışlar. Aynı gün, aynı şehirde iki farklı mitingdense bu mitingleri birleştirme konusunda mutabık kaldık. İnşallah pazar günü İstanbul Yenikapı'da birlikte miting tertip edeceğiz. Bu sadece bir partinin ya da iki partinin meselesi değil. Kudüs davası, Mescid-i Aksa davası, bütünüyle İslam ümmetini ilgilendiren bir davadır. Mescid-i Aksa hepimizin ilk kıblesidir. Oradaki zulüm gören insanlar da hepimizin kardeşleridir."