İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tebrik ziyareti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tebrik ziyareti gerçekleştirmek üzere Özel'in CHP Genel Merkezi'ndeki çalışma ofisine gitti.

12punto

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İmamoğlu, Özel'i çalışma ofisinde ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanı olarak görev almıştı.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel görüşme sonrası basının karşısına çıktı. İmamoğlu şunları söyledi:

"Dualarımız hep bir olalım birlik olalım kusursuz sıkıntısız bir zaman dilimi geçsin istiyorduk. Yeni yüzyılın ilk günlerinde bana Kurultay Başkanlığı nasip oldu. Kurultay çok nezaketli geçti. Ben buradan önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Ben daha sonra kendisini ziyaret edeceğim. Bugün Genel Başkanımız Özgür Özel'i ziyaret ettim. Görevimi bitirmiş oldum. Kurultayımız hayırlı olsun. Hem CHP hem ülkemize hayırlı olsun."

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ise şunları aktardı:

"Ekrem Başkanımız nezaket gösterdiler. Kurultay tamamlandıktan sonra beni ziyaret ettiler. Hangi işi yaparsa dört dörtlük yapan birisi. Kurultayın gergin olabileceği biliniyordu. Ekrem Başkan bu göreve layık olduğunu gösterdi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız güvenli limana ulaştıracağım demişti. Tam da öyle oldu. CHP'nin en güvenli limanı en yetkili olan Kurultayıdır. Tam bir nezaket içinde başlayan kurultayımız aynı şekilde sonuçlandı. Hep konuşulan bir şey vardı. Ekrem Başkan ile aranızda nasıl bir ilişki var diye bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi ve hukuku. Bu kardeşlik CHP'yi iktidara taşıyacak"

Özel ayrıca, Grup toplantısının ise haftaya salı günü, devir teslimin ise mazbatadan sonra olacağını açıkladı.