İmamoğlu'ndan Akşener'e 'savaş' yanıtı: 'Bir dönemin modası İmamoğlu'na saldırmak herhalde'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’ye yönelik, “Partimize operasyon yapıldığı ortaya çıktı, savaş ilanı kabul ediyorum” ve "Korkup, milletin isteğini kabul etmediler." sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "Bir dönemin modası İmamoğlu'na saldırmak herhalde" dedi.

12punto

İYİ Parti-CHP gerilimi her geçen gün artıyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisine operasyon çekildiğini iddia ederek sert ifadeler kullanmıştı.

İbrahim Özkan’ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret eden Akşener, “Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” sözleri ile CHP’yi hedef almıştı. 

Akşener’e yanıt veren İmamoğlu ise “Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyorlar. Bizim kervanımız çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı” demişti.

"KORKUP, KABUL ETMEDİLER"

Akşener, yaptığı bir diğer açıklamada ise, "Aynı şekilde Saraçhane'ye 2'nci kere gittim. Bugün sövenler, o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ama kazanana kadar ağzımı açmadım. O masaya götürdüm, masadan kovuldum. Ama ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) korkup, milletin isteğini kabul etmediler." demişti.

"BU DÖNEMİN MODASI DA EKREM İMAMOĞLU'NA SALDIRMAK HERHALDE"

Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Bize yönelik eleştirilerin büyük çoğunluğu uyduruk siyasi yakıştırmalardan ibaret. Bu dönemin modası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırmak herhalde. Olsun bu modayı görüyoruz. Bunun modasının geçmiş olduğunu 31 Mart'ta göstereceğiz. Onlar iş yapamıyorlar. Onlar tek kişinin aklına güveniyorlar. Kimdir o bilmiyorum ama ki dudak arasından çıkan söze güveniyorlar. Biz ise 16 milyon insana güveniyoruz. Biz milletin has ve halis temsilcileri olmaya devam edeceğiz. Başkaları da o bir kişinin emirleriyle iş yapmaya devam etsin."