İYİ Parti'deki istifaların nedeni ortaya çıktı!

Peş peşe istifa haberlerinin geldiği İYİ Parti’de bazı kurmaylar, istifaların sürebileceğini belirterek, istifa sebeplerinin yalnızca ittifak tartışması olmadığını kaydetti.

12punto

Yerel seçimlere doğru giderken İYİ Parti’deki istifaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan ve Ankara Milletvekili Adnan Beker’in istifa etmesiyle birlikte partinin 44 olan milletvekili sayısı 42’ye düştü.

Parti yönetimi istifalarla ilgili sessizliğini korurken, kulislerde başka milletvekillerinin de istifa edebileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; İYİ Partili kurmaylar, milletvekili istifalarının süreceğini ve bazı milletvekillerinin de AKP’ye geçeceğini iddia etti. Partinin yerel seçimlere ittifaksız, “hür ve müstakil” olarak girecek olmasının istifalara gerekçe gösterildiğini söyleyen kurmaylar, “aslında partide çatırdamanın milletvekili adaylığı için temayül yoklamasının ardından başladığını” kaydetti. 

‘TABANI ETKİLEDİ’

“Milletvekili aday listelerinin partiye verilen emeğe ve siyasi donanıma değil mal varlığına göre belirlendiğini” belirten kurmaylar, bu duruma karşı çıkan partinin kurucuları ve GİK üyelerinin partiden uzaklaştırıldığını iddia etti. Bir kurmay, “Partiye emek verenler değer görmediği için partiden uzaklaştı, bu parti tabanını da etkiledi” yorumunu yaptı. İYİ Parti’den üst düzey bir yetkili ise “Partinin emeği satılamaz. Milletvekili listelerinin satıldığı iddiası partilileri rahatsız ediyor” dedi.

Öte yandan, milletvekilleri Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Seyithan İzsiz ve Salim Ensarioğlu’nun da ilerleyen günlerde partiden istifa edeceği iddia edildi. 

‘SÜREÇ FAYDALI OLABİLİR’

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yakın bazı kurmaylar “partinin çürük elmalardan temizlendiğini ve bu sürecin partinin kurumsallığı noktasında faydalı olacağını” savundu.