İYİ Parti'den AKP'ye geçmişti: Ersagun'un iktidara geçiş nedeni belli oldu

İYİ Parti'den AKP'ye geçen Ahmet Ersagun'un büyük miktarda borcunun ve haciz kararlarının ardından bu kararı aldığı öne sürüldü.

12punto

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, "AKP’ye geçen ‘muhalif’ vekilin borçları" başlıklı İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Ahmet Ersagun'un borçlarını yazdı.

Pehlivan, 2023 seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul milletvekili seçilen, 2024’te İYİ Parti’den istifa eden ve kısa süre önce AKP'ye katılan Ahmet Ersagun Yücel’in, borçları nedeniyle iktidara geçiş yaptığını öne sürdü.

Pehlivan şunları kaydetti: 

Ben de bu kulis bilgisinden yola çıkarak yeni sorular sorayım:

1- Çiçeği burnunda AKP milletvekili Yücel’in Bodrum Gökçe-bel’de toplamda 41 dönümlük taşınmazı var mı? 

2- On milyonlarca borcu olan Yücel’in, sadece bu mülkünün üzerinde 54 ayrı haciz kararı bulunuyor mu?

3- Yücel’in borçlu olduğu yerler arasında SGK ve vergi daireleri de var mı? Kamuya olan borcu yaklaşık 5 milyon lira mı?

4- Tüm bu borçların ödenmesi için icra dairesinin emriyle kıymet takdir raporu hazırlandı mı? Bu işlemler için Ersagun Yücel’in mülklerinde, Bodrum 2. İcra Dairesi’ne yazılan talimatla 29 Nisan’da keşif yapıldı mı?

5- Yücel’in milletvekili maaşında da haciz kararı var mı?

6- Ahmet Ersagun Yücel, on milyonlarca borcunun tümünün ödenmesi ve icra dosyalarının kapatılması sözüyle mi iktidar milletvekili oldu? İddia o ya, AKP’ye transfer karşılığında 90 milyon lira aldı mı?

Pehlivan, Bodrum 2. İcra Dairesi'nin, Yücel’in mülkleri için kıymet takdir raporu hazırladığını ve 29 Nisan’da bu mülkler üzerinde keşif yapıldığını ifade etti. Ancak, Pehlivan’ın bu iddialarına Yücel'den yanıt alamadığı belirtildi.

Barış Pehlivan, yazısında, "Ahmet Ersagun Yücel’in bu kadar kısa zamanda üç partide varlık göstermesinin sırrı neydi?" sorusunu sorarak, muhalefet partilerine ve belediyelere yönelik eleştirilerini de dile getirdi.