İYİ Parti'den CHP'nin Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısına ret

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin Gezi davası hükümlüsü Can Atalay için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimine olumsuz yanıt verdi. Zorlu, "Normal yasama dönemi beklenmeli" diyerek, bu tür toplantıların gerginliğe yol açtığını belirtti.

12punto

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası hükümlüsü ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında verdiği karar doğrultusunda TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de yeniden olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.

CAN ATALAY İÇİN NORMAL YASAMA DÖNEMİ BEKLENMELİ

Bu çağrıya yanıt veren İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin girişimine karşı olduğunu ifade etti. Ekol TV'ye konuşan Zorlu, "Bir defa toplandık. Hiç de hoş olmayan görüntüler yaşandı. Parlamentonun bu tür görüntülerle anılması beni mahcup ediyor, üzüyor. Can Atalay için normal yasama dönemi beklenmeli. Oylama da yapıldı zaten" dedi.

Kürşat Zorlu, ayrıca parti grubunun alacağı karara saygı duyacağını ve katılacağını belirterek, "Parlamenter demokrasi çağrıları yaparken böyle bir fotoğraf verilmesi milletimizin kafasını da karıştırıyor. Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz diye soruyor milletimiz haklı olarak. Ben tekraren bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum" ifadelerini kullandı.