İYİ Partili üç genç bildiri dağıttıkları için gözaltına alındı

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen 3 kişi, bildiri dağıttıkları için gözaltına alındı.

12punto

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi oldukları belirtilen Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel, Beşiktaş'ta "Türkiye'nin Araplaşmaması" yönünde mesaj veren bildiriyi dağıttıkları dolayısıyla gözaltına alındı.

İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Muhammet Akyüz, İstanbul Gençlik Kollarından kıymetli 3 yol arkadaşım, bugün Beşiktaş’ta dağıttığı bildiri yüzünden gözaltına alındı. Türk milliyetçisi gençleri artık rahat bırakın." paylaşımında bulundu.

"YAPTIKLARI İŞTE HATALI HİÇBİR ŞEY YOK"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, sosyal medya platformu X üzerinden konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Kavuncu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel tertemiz, pırıl pırıl genç vatanseverlerdir. Yaptıkları işte hatalı hiçbir şey yok.  Görüşlerini en demokratik yolla ifade etmek istemişler.  Söylediklerinde gerçek olmayan ne?

Türk gencine, İYİ Partili kardeşlerimize fikrinden dolayı dokunamazsınız. İstanbul İl Başkanımızı ve Gençlik Kolları Başkanımızı hemen aradım. Teşkilatımız, gençlerimizin yanında.  Üyemiz avukatlar da dahil, tüm arkadaşlarımız şu anda gençlerimizin özgürlüğü için harekete geçtiler."