Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Masada hangi konular var?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Saray'daki Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Kabine'nin gündeminde ekonomideki gelişmelerin yanı sıra atama bekleyen öğretmenler de olacak. Öte yandan Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararına ilişkin süreç de değerlendirilecek.

12punto

Kabine Toplantısı bugün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Saray'da gerçekleşecek.

Toplantıda, Türkiye'nin İsrail'e 54 ürün grubunda uyguladığı ihracat kısıtlamasının etkileri değerlendirilecek.

EKONOMİK GELİŞMELER

Toplantının bir diğer gündem maddesi de ekonomideki gelişmeler olacak.

TÜİK'in açıkladığı nisan ayı enflasyon rakamları, tış ticaret verileri, Türkiye'nin kredi notunun artırılması ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere karşı atılacak adımlar ele alınacak.

Toplantıda; Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararıyla ilgili süreç değerlendirilecek.

ATANACAK ÖĞRETMEN SAYISI VE BRANŞLARI

Kabine Toplantısı'nda öğretmen atamalarının da gündemde olması bekleniyor. Atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları ile ilgili değerlendirme yapılacak.

Toplantıda, terörle mücadele operasyonlarındaki son durum da ele alınacak.