Kılıçdaroğlu DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüşmüştü! Babacan'dan ilk açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin partisinin Haftalık Değerlendirme Toplantı'nda konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "üzüldük" dedi.

12punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü DEVA Partili bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt ilçe başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği iddia edildi.

Söz konusu görüşmeye ilişkin DEVA Partisi'nden ilk tepki partinin Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'den gelmişti. Şahin, "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti.

BABACAN'DAN İLK AÇIKLAMA 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Haftalık Değerlendirme Toplantı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, 13 ilçe başkanının istifası ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüşmesine ilişkin olarak  şunları söyledi:

"Bizim son 2 gündür gündemde olan konu gerçekten üzücü olayı birkaç perspektiften ele almak gerekiyor. Hiçbir arkadaşımızın partiden ayrılmasına rıza göstermez ve üzülürüz. Şunu da doğal olarak değerlendirmek lazım ki siyasi partilerde bu tür gelişmeler yaşanıyor. Bir başka konu da bizim 2. Olağan Kongre sürecimiz var. Bütün ilçelerden başlayarak Kongre sürecimiz başladı. Dolayısıyla bu Kongre dönemlerinde bu tür siyasi gelişmeler yaşanabiliyor."

"ÜZÜLDÜK, ŞAŞIRDIK"

"İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk. Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık."

MİTİNGE DAVET

Babacan ayrıca, AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın organize ettiği ve Cumhur İttifakı mensuplarının katılacağı Büyük Filistin Mitingi'ne katılıp katılmayacaklarına yönelik soruya ise, "Filistin mitingi ile alakalı partimize gelmiş davet söz konusu değil." dedi.