Kongre öncesi istifa etmişti: Eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ve Ece Güner İmamoğlu'nun danışmanı oldu

Eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 14 Ocak 2024 tarihinde Gelecek Partisi Kongresi öncesinde partisinden istifa etmişti. Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı oldu.

12punto

12PUNTO ÖZEL

Eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 14 Ocak 2024 tarihinde, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek sosyal medya üzerinden istifasını açıklamıştı.

Özcan son olarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı oldu.

Özcan bugün görevine başladı. 

SERKAN ÖZCAN KİMDİR?

1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sayın Serkan Özcan, 2006 yılına kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı olarak çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bursu ile Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Illinois at Urbana-Champaign'de Finans alanında yüksek lisansını yapan Sayın Özcan, 2006-2009 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) görevlendirilmiştir. 

BDDK'da ulusal ve uluslararası finansal gelişmelerin izlenmesi ve Türk finansal sistemine etkileri hususunda çalışmalar yapmıştır. 2010-2012 yılları arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O'ya Başekonomist olarak atanmıştır. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O'da çalıştığ dönemde, Vakıf Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yerine getirmiştir. 2012-2015 döneminde Odea Bank A.Ş.'de Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Sayın Özcan, 2015 yılı sonunda kendi danışmanlık şirketini kurmuş ve bu şirketin Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. Sayın Serkan Özcan 2019 yılında Gelecek Partisi Kurucuları arasında yer almış ve sırasıyla partinin Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı ile Parti Sözcülüğü görevlerini yürütmüştür. Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

GÜNER'DEN TEŞEKKÜR 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışman görevine getirdiği bir diğer isim ise Ece Güner oldu. Güner, sosyal medya hesabından yaaptığı paylaşımda İmamoğlu'na teşekkür etti. Güner paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’na, beni “Başkan Danışmanı” göreviyle onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. 

Olağanüstü başarılı ve çalışkan Başkanımızla, 16 milyon İstanbullu için, ÇOK çalışacağız. 

Tam Yol İleri!