Meclis'te 'ötenazi' tartışması... CHP'li Emir'den Komisyon'a çağrı: 'Tüm Türkiye'nin gözü önünde yapmalıyız'

Kamuoyunda tepkilere neden olan sokak hayvanlarının uyutulması ya da "ötenazi" yasası olarak bilinen yasanın TBMM komisyonunda görüşülmesine devam ederken, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Komisyon Başkanı AKP'li Vahit Kirişçi'ye daha geniş bir salonda tartışılması çağrısında bulundu. Kirişçi ise önerisi kabul etmedi.

12punto

Kamuoyunda, "ötenazi yasası" olarak konuşulan ve hayvan hakları savunucularının ve muhalefetin tepkisine neden olan sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasanın TBMM Komisyonu'nda görüşülmesine devam ediliyor.

'TÜM TÜRKİYE'NİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPMALIYIZ'

Birçok hayvan hakları savunucusunun yer aldığı komisyonda CHP Grup Başkanvelikili Murat Emir, Komisyon Başkanı AKP'li Vahit Kirişçi'ye daha geniş bir salonda tartışılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu kanunun her yönüye tartışılması gerektiğinden dolayı böyle bir salonun bu tartışmayı yapmaya uygun olmadığı açıktır. Sayın Başkan yapılması gereken, böyle bir kanun yapılacaksa eğer, sadece milletvekilleri, sadece komisyon üyelerini değil; sivil toplumu, dernekleri, üniversiteleri, meslek örgtülerini yani sivil toplumun sözü olan, sokak hayvanları ile ilgili söyleyecek sözü olan herkesi dinleyeceğimiz sağlıklı bir ortamı yaratmak gibi bir görevimiz var. Biz sizden bunu talep ediyoruz. Meclis'imizin çatısı altında çok daha elverişli salonlar var. O salonlarda sukunet içerisinde ama herkesin konuşacağı ve tanık olacağı tartışmaların yapılması lazım.

Sizin yapmamanız gereken özellikle başta kameralar olmak üzere bu komisyona davet edilen kişileri dışarı çıkarmak olmamalıdır. Herkesin burada olması gerekiyor, size de bu görev düşüyor. Daha geniş ve sağlıklı bir ortamda bu tartışmayı yapmak zorundayız ve bu tartışmayı tüm Türkiye'nin gözü önünde yapmalıyız ve bu noktada sizi göreve davet ediyoruz." 

Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Vahit Kirişci ise muhalefet milletvekillerinin daha büyük bir salona geçilmesi talebini kabul etmedi.