Meğer Hasan Bitmez Saadet- Gelecek Grubu için B planını anlatmış!

Saadet-Gelecek Meclis Grubu, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in ölümü ile düştü. Grubun yeniden kurulabilmesi için en az 1 vekilin Gelecek Partisi veya Saadet Partisi'ne katılması gerekiyor. Hayatını kaybeden Bitmez'in ise 2 ay önce olası bir senaryoya karşılık B planları olduğunu söylediği ortaya çıktı.

12punto

TBMM Genel Kurulunda fenalaştıktan sonra tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, hastanede hayatını kaybetti.Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet Partisi grubu düştü.

Yasaya göre grup kurabilmek için en az 20 milletvekili olması gerekiyor. 

HASAN BİTMEZ B PLANINI ANLATMIŞTI

Odatv'den Talha Özmen'in haberine göre; Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez yaklaşık iki ay önce katıldığı bir ilçe divan toplantısında olası bir grup düşmesi durumunda yapılacak hamleye dair ipuçları verdi.

Toplantı sonrasında partililer, bir sohbet esnasında Bitmez’e “Olur da bir milletvekili parti değiştirir ve grup düşerse ne olacak?” sorusunu yöneltti.

Hasan Bitmez soru üzerine, “Bizim de bir B planımız var” diyerek yanıt verdi.

Başka partiden milletvekilleri ile görüşüldüğünü işaret eden Bitmez, “Bazı milletvekilleri ile görüşüyoruz. Bizim sayımız artabilir. Zaman gösterecek…” dedi.

DEMOKRAT PARTİ İDDİASI

Saadet ve Gelecek Partisi, ilk olarak Demokrat Parti ile görüşmeye hazırlanıyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen görüşmeler sonucunda Demokrat Parti milletvekillerinin de Saadet-Gelecek grubuna katılarak, üçüncü parti olacağı ihtimali kulislerde konuşuluyor. Demokrat Parti’nin ise olası bir teklife vereceği yanıt ise henüz bilinmiyor.