MHP’nin üst düzey yöneticisine hapis cezası

Malatya Hekimhan'da okul müdürüne tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan MHP MYK Üyesi Mesut Samanlı, 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

12punto

MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mesut Samanlı'nın, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bir okul müdürünü tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 6 ay 22 gün hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Samanlı, cezası kesinleştikten sonra 17 Mart 2024'te yapılan MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda MYK üyeliğine seçildi.

YARGILAMA 9 YIL SÜRDÜ

Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Mesut Samanlı'ya ait şirket, 2015 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bulunan Kurşunlu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun yemek ve temizlik işlerini yürütüyordu.

Okul müdürü M.U., bazı hizmetlerin eksik verildiği gerekçesiyle şirket hakkında tutanak tuttu. Bu duruma tepki gösteren Samanlı, 11 Mart 2015'te okul müdürü M.U.'yu telefonla arayarak, iddiaya göre, sinkaflı küfürler eşliğinde "Seni de yakacağız. Sen öldün, bittin. Bu şartları da yerine getirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ADLİ SİCİL KAYDI KABARIK 

Okul müdürü M.U., aldığı tehdit üzerine Samanlı hakkında suç duyurusunda bulundu. Malatya Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Mayıs 2015'te Samanlı hakkında "tehdit ve hakaret" suçlamasıyla iddianame hazırladı. Hekimhan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sürecinde, Samanlı'nın daha önce benzer suçlardan ceza aldığı ve çok sayıda adli sicil kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

HAPİS CEZASI KESİNLEŞTİ 

Mahkeme, 2020 yılında Mesut Samanlı'ya hakaret suçundan 1 yıl 3 ay, tehdit suçundan ise 9 ay hapis cezası verdi. Samanlı, bu karara itiraz etti ve dosya Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, 24 Ocak 2023'te "basit yargılama usulü yönünden değerlendirme yapılmaması" nedeniyle kararı bozdu. Ancak 16 Eylül 2023'te yeniden görülen davada, Samanlı'ya bu kez 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Bu ceza da kesinleşti.

MYK ÜYELİĞİNE SEÇİLMİŞTİ

Ceza kesinleştikten sonra Mesut Samanlı, 17 Mart 2024'te yapılan MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmişti.