Muharrem İnce'den CHP'ye sert tepki: Bu kafayla mı demokrasi getireceksiniz?

CHP'nin yerel seçimler için aday göstermemesi üzerine Memleket Partisi'ne geçen mevcut Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü. CHP'ye tepki gösteren İnce, "Tarsus’ta sandıkta yenemeyeceğiniz adayı, İlçe Seçim Kurulu’nda yenmeye çalışıyorsunuz" dedi.

12punto

CHP’den aday gösterilmedikten sonra Memleket Partisi’ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Mezitli’de bağımsız adaylığını ilan eden Neşet Tarhan’ın adaylığı, CHP’nin itirazıyla düşürüldü.

Yaşanan olayın ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bu kafayla mı demokrasi getireceksiniz, hiç mi utanma duygunuz yok sizin?" ifadelerini kullandı.

"BU DEMOKRASİ AYIBINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İnce'nin paylaşımı şu şekilde:

"Tarsus’ta sandıkta yenemeyeceğiniz adayı, İlçe Seçim Kurulu’nda yenmeye çalışıyorsunuz. Haluk Bozdoğan’ı hem aday yapmıyorsunuz, hem de Memleket Partisi’nden aday olmasına engel olmaya çalışıyorsunuz. 

Bu kafayla mı demokrasi getireceksiniz, hiç mi utanma duygunuz yok sizin? CHP’nin başvurusu sonucu İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği bu karara itiraz edeceğiz. Bu demokrasi ayıbına asla izin vermeyeceğiz."