Murat Kurum masasındaki son anketin sonuçlarını paylaştı

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında masasındaki İstanbul anketinin sonuçlarını paylaştı. Rakibi Ekrem İmamoğlu'nun algı oluşturmayı çabaladığını öne süren Kurum, 1,5-2 puan önde olduklarını iddia etti.

12punto

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul'da yarışın AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor.

TGRT Haber'e konuk olan Murat Kurum, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"8-10 PUAN ÖNDE OLDUKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ..."

Rakibi Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Kurum, masasındaki son anketin sonuçlarını da paylaştı.

Her seçimde sahada olduklarını belirten Kurum,"Anketlerde 8-10 puan önde olduklarını söylemişlerdi. Bu aralar algı oluşturmak amacıyla yine o tür anketleri piyasaya sürmeye çalışıyorlar. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, 31 Mart akşamı biz kazanacağız. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizle Saraçhane'ye yürüyeceğiz. Anketlerde de 1,5-2 puan öndeyiz. Hatta bazı araştırmacıların bunun daha da artacağı, kararsız seçmenin sandıkta tercihini hizmetten yana kullanacağına dair görüşleri var." ifadelerini kullandı.

Mevcut İBB yönetiminin 5 yıldır sözlerini tutmadığını iddia eden Kurum, 31 Mart seçimlerinin 'köprüden önce son çıkış' olduğunu savundu.

650 BİN KONUT VAADİ

5 yılda 650 bin konut vaadine ilişkin konuşan Kurum, Elazığ, Malatya, Giresun ve İzmir depremlerinde 46 bin konutu yapıp vatandaşlara teslim ettiklerini, 81 ilde 365 bin sosyal konutun, İstanbul özelinde de 173 bin kentsel dönüşüm konutunun görülebileceğini söyledi.