Özgür Özel Erdoğan'a teğmenler üzerinden yüklendi: 'Bu hamle siyasidir, ahlaki değildir'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kara Harp Okulu’nda kılıçlarla yemin eden teğmenlere yönelik ihraç açıklamasına sert tepki gösterdi. Özel, "Bu hamle siyasidir, ahlaki değildir ve milletimiz bunu unutmaz" dedi.

12punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarla yemin eden teğmenlerin ordudan ihraç edileceği açıklamasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Özel, teğmenlerin ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmalarını siyasi hesaplara alet etmenin yanlış olduğunu belirterek, bu hamlenin "siyasi, ahlaki ve vicdani olmadığını" ifade etti. Erdoğan’ın 8 gün bekleyerek bu tepkiyi vermesine dikkat çeken Özel, söz konusu kararı "manidar" bulduğunu belirtti.

CHP Lideri Özgür Özel’in paylaşımı şu şekilde:

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan Harbiye’den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!"