Sadece demir-çelik vermiyormuşuz! TRT'nin İsrail'e kişisel verileri verdiği ortaya çıktı

TRT akademi, TRT Dinle ve Tabii uygulamalarının İsrailli bir şirket tarafından toplanıp analiz edildiği ortaya çıktı.

12punto

TRT'nin mobil uygulamalarında İsrailli bir analiz şirketinin adı geçtiği iddia edildi.

TRT’nin sitelerinde ve uygulamalarında bu şirkete ait kodların bulunduğu öne sürülürken, aynı hizmeti sunan daha uygun fiyatlı alternatifler varken İsrailli bir şirketle çalışılması soru işaretlerine yol açtı.

ŞİRKET TÜRKİYE'DE YAYGIN OLARAK KULLANILMIYOR

Metin Cihan'ın haberine göre, Türkiye’de yaygın olarak kullanılmadığı belirtilen bu şirketin, TRT’nin tüm uygulamalarıyla işbirliği yaptığı ve vatandaşların kişisel verilerinin bu sistem üzerinden toplandığı iddia edildi. 

Verilerin hangi amaçla kullanıldığı ve bu şirketle işbirliğinin gerekçeleri ise merak konusu.

Konuya dair TRT'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

DEMİR-ÇELİK VE GEMİ TİCARETİ DE YAPILMIŞTI

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar devam ediyor. Saldırıların üzerinden geçen 1 yılda, on binlerce Gazzeli hayatını kaybetti. Bu süreç içerisinde Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin durdurulduğu, Türkiye'den İsrail'e giden bir 'gemi trafiği'nin olmadığı iktidar tarafından öne sürülmüştü.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze saldırılarının 1. yılında X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son 1 yıldır tüm insanlığın gözleri önünde, canlı yayında katledilen aslında tüm insanlık olmuştur. Lâkin, ABD ve batılı devletler başta olmak üzere, tüm uluslararası kuruluşlar terörist İsrail'i destekleyerek ya da sessiz kalarak bu katliamlara bu soykırıma ortak oldular. Hepsini masum canlar için lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında İsrail'e destek veren ülkeleri ve uluslararı kuruluşları lanetleyen Destici'ye yanıt Gazeteci Metin Cihan'dan geldi.

TİCARET DEVAM EDİYOR 

Türkiye ve İsrail arasındaki alışverişin bitmediğini, Türkiye'den İsrail'e 'gemi trafiği'nin -gizli bir şekilde- devam ettiğini söyleyen Metin Cihan, yine belgeli bir paylaşım yaparak Destici'nin, İsrail'e kablo gönderen Pamukkale Kablo'nun sahibiyle birlikte verdiği pozu gözler önüne serdi. 

Doğrudan İsrail devletine satış yapıldığını söyleyen Metin Cihan, Pamukkale Kablo'nun gümrük kayıtlarını da paylaştı. Gümrük kayıtlarında alıcı şirketin İsrail Devleti elektrik kurumu olduğu görüldü.

(Haberdeki görseller ChatGPT tarafından yapılmıştır)