Tuncay Mollaveisoğlu duyurdu: CHP'nin Eskişehir adayı belli oldu

CHP’nin 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde Eskişehir’de mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen’i yeniden aday gösterileceği iddia edilirken Tuncay Mollaveisoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda sürpriz ismi açıkladı.

12punto

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken, partilerin belediye başkan adayları da netleşmeye başladı.

'BÜYÜKERŞEN' GÖRÜŞMESİ

CHP’nin Eskişehir Büyükşehir adayının kim olacağı merak konusuydu. Son olarak genel başkan Özgür Özel’in Eskişehir’e gelerek mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’le sürpriz bir görüşme gerçekleştirmesi kamuoyuna sızmıştı.

ESKİŞEHİR'DE SÜRPRİZ İSİM

12punto.com.tr yazarı ve gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, "Eskişehir Büyükşehir belediyesinin CHP’den aday adayı belli oldu… Biraz önce CHP Genel başkanı tebrik için Ayşe Ünlüce'yi aradı. Ayşe Ünlüce, efsane başkan Yılmaz Buyukerşen’in genel sekreterliğini uzun süredir başarılı bir şekilde yönetiyordu." ifadelerini kullandı.

AYŞE ÜNLÜCE KİMDİR?

1970 Eskişehir doğumlu olan Ayşe Ünlüce, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bir süre hâkim olarak görev yapan Ünlüce, 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 1. Hukuk Müşaviri olarak atandı ve 2018 yılından bu yana da Genel Sekreterlik görevini sürdürüyordu.