Turgut Altınok kimdir?

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir? Kaç yaşında? Hangi görevlerde yer aldı?

12punto

Turgut Altınok, 1964 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğan bir siyasetçi ve avukattır. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini ise Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini Uluslararası Hukuk alanında gerçekleştirmiştir.

Siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda başlayan Altınok, 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş, ardından Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yapmıştır. 28 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı olmuştur.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde 30 yaşında iken, MHP'den Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi'nin Keçiören adayı olarak bir kez daha kazanarak başkanlık görevine devam etmiştir. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AKP'yi temsil ederek üçüncü kez Keçiören Belediye Başkanı görevini üstlenmiştir.

2014 yerel seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkan adayı olmuştur. Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır. Şu anda AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında yer almaktadır.