Ümit Özdağ, AKP'nin Gazze planını açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden AKP'nin Gazze'ye dair planını açıkladı. Özdağ, yapılan yardım açıklamalarının İsrail'in planlarına hizmet ettiğini iddia etti.

12punto

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar olanca şiddetiyle sürürken, özellikle Gazze'ye yapılan saldırılar neticesinde hayatını kaybeden sivillerin görüntüleri dünya çapında tepki çekmeye devam ediyor.

Pek çok ülke yapılan saldırıların bitirilmesi konusunda dileklerini iletirken, AKP cephesinden de bölgeye dair açıklamalar geliyor. 

Özellikle bölgede bulunan yardıma muhtaç sivillerin Türkiye'ye getirilmesi yönünde açıklamalarda bulunan AKP hükümetinin bu ifadeleri konusunda yorumda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Özdağ, yardım adı altında Türkiye'ye getirilmek istenen sivillerin İsrail'in Gazze'yi boşaltma planına hizmet ettiğini savundu. 

Ümit Özdağ X platformundan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım ve etnik temizlik karşısında miting yapmak ve çok kızmaktan başka hiç bir şey yapmayan AK Parti şimdi İsrail’in Gazze’yi boşaltma planına yardımcı olacak şekilde hasta tedavisi, yetim çocuklar söylemleri ile kamuoyunu Gazzelilerin bir kısmının Türkiye’ye gelmesine hazırlıyor.

Gazzelileri Türkiye’ye ne ad altında olursa olsun getirmek Gazze’yi boşaltmak isteyen İsrail’e hizmettir."