ABD'li kaykaycı paylaştı: Olimpiyat madalyası paslandı

ABD'li kaykaycı Nyjah Huston, madalyasının Paris'te kazandıktan sadece bir hafta sonra belirgin şekilde değiştiğini açıkladı.

12punto

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Seine Nehri'nin temizliğiyle başlayan tartışmalar, karton yataklarla devam etti. 

The Telegraph'ın haberine göre ABD'li kaykaycı Nyjah Huston, madalyasının Paris'te kazandıktan sadece bir hafta sonra belirgin şekilde değiştiğini açıkladı.

Nyjah Huston'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sporcunun kazandığı bronz madalyanın arka yüzünün çatladığı görünürken ve ön yüzündeki bronz rengin ise paslı bir görüntü verdiği göze çarptı.

Huston, Instagram'da paylaştığı videoda "Bu Olimpiyat madalyaları yepyeni olduklarında harika görünüyorlar. Ancak biraz terleyerek cildimde bekledikten ve hafta sonu arkadaşlarımın da madalya takmasına izin verdikten sonra..." diyerek madalyayı telefonunun kamerasına yaklaştırarak hasarı gösterdi.

'SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ'

Nyjah Huston, madalyası lekelenmeye başlamadan önce yani onu kazandığı günkü halinin de fotoğrafını paylaşırken şu notu düştü: 

- Görünüşe göre Olimpiyat madalyaları düşündüğünüz kadar kaliteli değil, bilmiyorum, Olimpiyat madalyaları, kaliteyi biraz artırmamız gerekiyor. Madalya savaştan çıkmış gibi görünüyor.

2024 PARİS OLİMPİYAT MADALYALARI NEYDEN YAPILIYOR?

Gümüş ve bronz dahil olmak üzere olimpiyatlarda verilen her madalya, Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nden parçalar içeriyor (kule yenilenirken çıkan parçalar).

Yani verilen her madalyanın ön yüzünde Eyfel Kulesi'nin bir parçası mevcut. Tüm madalyaların ortasında 18 gramlık bir altıgen yer alırken, arkasında ise zafer tanrıçası Nike bulunuyor.

Paris Darphanesi toplamda 5 binden fazla madalya üretti, bunların 2 bin 600'ü Olimpiyatlar ve 2 bin 400'ü Paralimpik Oyunlar içindi. Madalyaların her biri yaklaşık 530 gr ağırlığında ve lüks markalardan Chaumet tarafından tasarlanan mavi bir kutu tarafından korunuyor.

Paris Oyunları'ndaki ilk madalyalar sahiplerini bulduktan sonra madalyaların boyutlarına atfen haberler dikkat çekmişti. Ancak madalyaların boyutları Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'ndan bu yana standart. Yani tüm madalyalar 2012'den bu yana 85 mm genişliğe sahip.