Ahmet Çakar, 'Okan Buruk gidecek Terim gelecek' demişti: Bir iddia daha...

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, dün akşam Galatasaray'ın Young Boys'a elenmesinin ardından dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Çakar daha önce de Galatasaray'ın Young Boys'a eleneceğini söyleyip, Okan Buruk döneminin biteceğini söylemişti.

12punto

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında Young Boys'a 3-2 ve 0-1'lik skorlarla elenerek turnuvaya veda etti.

'OKAN GİDECEK, TERİM GELECEK'

Beyaz TV'de maç öncesi açıklamalarda bulunan Çakar, "Yarın olacakları söyeyeyim mi? Galatasaray'ın tabi ki turu geçmesini isterim. 1- Young Boys Galatasaray'ı eleyeek. Çarşamba sabahından itibaren Okan Buruk ve bazı yöneticiler camia tarafından ağır eleştirilmeye başlayacak ve Fatih Terim hegemonyası düğmeye basacak. Çünkü Fatih Terim'in hayatında yaşamadığı bir şey var. Dünyanın en büyük hocası Mourinho'dan şampiyonluğu alma dürtüsü Fatih Terim'i şu anda inanılmaz şekilde motive ediyor ve kamçılıyor. Elendiği an Okan gidecek. Fatih Terim gelecek. 3. 4. haftadan itibaren korkunç bir Jose Mourinho'lu Fenerbahçe ve Fatih Terim'li Galatasaray yarışı başlayacak" demişti.

'OKAN BURUK DÜN GECE İNTİHAR ETTİ'

Maç sonrası kaleme aldığı yazısında iddiasını bir kez daha gündeme getiren Çakar, "Perşembenin gelişi zaten çarşambadan belliydi" diyerek, şunları yazdı:

Takım motive olamamış, problemli… Üstelik Okan Buruk dün gece hem intihar etti hem de Galatasaray'daki kariyerini üzülerek söylüyorum ama bitirdi…

Bu takım böylesine önemli maçlarda kaç kere çift santrfor başlamış. Son 15 dakika dışında Galatasaray oyunda yok. Oyunun yönünü değiştiremiyor, maça tempo veremiyor.

Bunları kim yapamıyordu? Bunların başrol oyuncusu Mertens'ti. 75 dakika Mertens'i oyuna almamak için başladı. Galatasaray üretmedi.

Oysa Young Boys aldığı her topla elini kolunu sallaya sallaya Galatasaray kalesine geldi, beceri eksikliği yüzünden ilk yarıda golü bulamadılar.

'GALATASARAY'DA ÇANLAR BANGIR BANGIR ÇALIYOR'

Böylesine bir maçta Okan Buruk sahada olmalıydı; yok… Böylesine bir maçta çift santrfor kumarı oynanmamalıydı; fakat bunu da yaptı. Son 15 dakika Galatasaray, pozisyon üretmese de baskıyı kurdu. Ama bitime çok az dakika kala Young Boys boyunca atamadığı golü buldu ve turu geçti.

Bir parantez de Muslera'ya… İlk maçta çok düşündürücü goller yedi. Dün gece de baskının arttığı dakikalarda manasız şekilde ortamı gerdi, oyundan çıkan Young Boys'lu oyunculara müdahale etti, takımın ritmi bozuldu, son dakikada da golden sonra hakeme kendini attırdı.

Çok düşündürücü, çok rahatsız edici bir durum. Sonuçta; Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nde… Ama Muslera en az iki maç yok. Görünen o ki büyük bir ihtimal Okan Buruk da olmayacak. Galatasaray'da çanlar bangır bangır çalıyor.