Altay kümede kalma mücadelesi veriyor: Asırlık kulüpte umutlar tükeniyor

Altay'da kötü gidişat devam ediyor. 1.Lig ekibi, son olarak Çorum FK'ya 3-0 mağlup olarak üst üste altıncı yenilgisini aldı. İzmir ekibi, henüz ligin ilk yarısı tamamlanmadan kümede kalma umutlarını eritti.

12punto

1.Lig'de üst üste yenilgiler alan Altay kötü gidişata dur diyemiyor. Son olarak Çorum FK'dan 3-0 gibi net bir mağlubiyet alan İzmir ekibi kümede kalma mücadelesi veriyor.

EN ÇOK GOL YİYEN TAKIM

Altay, bu sezon oynadığı 13 maçta sadece 1 kez galip gelip, 2 beraberlik alarak, 10 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ligde 5 puanla son sıraya demir atan İzmir temsilcisi, kulüp tarihindeki en kötü performansını sergiledi. Bu süreçte kalesinde 31 gol gören Altay, profesyonel liglerdeki 136 takım arasında en çok gol yiyen ekip konumunda.

Altay, 2014-15 sezonunda 2. Lig'de 22 hafta galip gelemeyerek en uzun kazanamama serisini yaşadığı sezonun ilk 9 haftasında 15 puan toplamasına rağmen 3. Lig'e düşmüştü. Siyah-beyazlılarda bu sezon Tuna Üzümcü ve Djilali Bahloul'un ardından teknik direktörlük görevine getirilen Serkan Afacan, ilk sınavından eli boş ayrıldı.

İlk yarının son 4 maçında Manisa FK (D), Boluspor, Adanaspor (D) ve Ankara Keçiörengücü ile karşılaşacak olan siyah-beyazlılar, kümede kalma barajının 7 puan gerisinde yer alıyor. Ağır borç yükü nedeniyle transfer yasağını kaldırma ihtimali çok düşük olan Altay'da ödemelerin yapılmaması halinde bazı tecrübeli oyuncuların kulübe ihtarname gönderip serbest kalmayı planladığı iddia edildi. Yönetimin mevcut kadroyu korumak için kaynak arayışlarını sürdürdüğü belirtildi.