Ankaragücü'nde kayıp futbolcu krizi

Ankaragücü'nde Renaldo Cephas, antrenmanlara katılmaması ve maça gelmemesiyle gündem oldu. Sosyal medyada kaybolduğu iddialarına kulüp ve oyuncudan yanıt geldi.

12punto

TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü'nde dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı.

Sarı-lacivertli ekibin Jamaikalı futbolcusu Renaldo Cephas’a hiçbir şekilde ulaşılamadığı iddiası, futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Ankaragücü’nün sezona 2-0'lık Şanlıurfaspor galibiyetiyle başladığı maçta kayıp oyuncu  kadrodaki isimlerden biriydi.

Oyuncuya ulaşamamasına rağmen Ankaragücü yönetimi, oyuncuyu Şanlıurfaspor karşısındaki 21 kişilik maç kadrosuna ekledi. Ancak Jamaikalı futbolcu, antrenmanlara katılmadığı gibi maça da gelmedi.

Ankaragücü teknik direktörü Cihat Arslan, Şanlıurfaspor maçının ardından konuya dair açıklamalarda bulundu: "Gelmediğine dair noter tespiti yapmak için kadroya yazdık.  Antrenmanlara gelmiyor, maça da gelmedi. Nerede olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısının açıklamalarının ardından "kayboldu" iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Antrenmanlara çıkmayan, maç kadrosunda olmasına rağmen stada gelmeyen Cephas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kaybolduğu iddialarına açıklık getirdi.

Cephas, spor salonundan fotoğraf paylaşarak "Pozitif ol" notunu ekledi.

Ankaragücü'nden de futbolcunun kaybolduğu iddialarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Renaldo Cephas'ın kaybolduğu hakkında sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haberler asılsızdır." denildi.

'İYİYİM EVİMDEYİM'

Daha sonrasında Haber Global’e konuşan Cephas, "İyiyim, evimdeyim" açıklamasında bulundu. Antrenmanlara neden çıkmadığına dair soruyu ise yanıtlamadı.

Jamaikalı futbolcunun sözleşmesi sürmesine rağmen başka kulüplerle görüştüğü iddia edildi. Ankaragücü yönetiminin sözleşmesini fesh etmesi bekleniyor.