Beşiktaş çabaladı, Santos kurtardı: 3-1'lik mağlubiyet

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Beşiktaş sahasında karşılaştığı Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu.

12punto

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan 2. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt'u ağırladı.

Tüpraş Park'ta oynanan maçın 17. dakikasında Eintracht Frankfurt, Beşiktaş savunmasından Gabriel Paulista'nun rakibine yaptığı müdahalenin ardından penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda Omar Marmoush 19. dakikada topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Alman ekibi bu golden 3 dakika sonra bir kez daha gol sevinci yaşadı. 22'de Robin Koch'un kafayla indirdiği topu Eric Ebimbe filelerle buluşturdu ve maçta durumu 2-0 yaptı.

26. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Rafa Silva'nın vuruşunda top Koch'un eline temas edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Immobile'nin penaltı vuruşunda kaleci Santos gol izni vermedi.

Mücadelenin ilk yarısı Eintracht Frankfurt'un 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelenin 83. dakikasında Ansgar Knauff ceza sahası dışından yaptığı vuruşla karşılaşmada durumu 3-0 yaptı.

Beşiktaş, 90+3. dakikada Arthur Masuaku ile skoru 3-1'e getirdi ve bu gol maçın skorunu da tayin etti.

Frankfurt bu sonuçla puanını 4 yaptı ve averajla 7. sırada yer aldı, iki maç sonunda puanla tanışamayan Beşiktaş ise haftayı 36. sırada tamamladı.

Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Lyon ile karşılaşacak, Eintracht Frankfurt ise RFS'yi konuk edecek.

IMMOBİLE, AVRUPA'DA İLK KEZ PENALTI KAÇIRDI

Eintracht Frankfurt karşısında penaltı vuruşundan yararlanamayan Beşiktaş’ın İtalyan golcüsü Ciro Immobile, kariyerinde Avrupa kupalarında ilk kez penaltı kaçırdı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında sahasında Eintracht Frankfurt 3-1 mağlup oldu. Siyah-beyazlılarda golcü oyuncu Immobile, mücadelenin 27. dakikasında bir penaltı atışından yararlanamadı. Kaua Santos’un kurtardığı penaltı sonrası 34 yaşındaki futbolcu da bir ilki yaşamış oldu.

Immobile, kariyerinde Avrupa kupalarında ilk kez Eintracht Frankfurt karşısında penaltı kaçırdı.

Ciro Immobile, Lazio forması giydiği dönemde Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 8 kez beyaz noktaya gitmiş ve bunların hepsini gole çevirmişti.

GIOVANNI VAN BRONCKHORST, EINTRACHT FRANKFURT'A YİNE KAYBETTİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, İskoç ekibi Glasgow Rangers ile 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi finali kaybettiği Eintracht Frankfurt’a karşı siyah-beyazlılarla da galibiyet alamadı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında sahasında Eintracht Frankfurt’a 3-1 yenildi. Teknik direktörlük kariyerinde Alman ekibine ikinci kez rakip olan Giovanni van Bronckhorst, sahadan bir kez daha mağlup oldu.

Hollandalı teknik adam, 2021-2022 sezonunda Glasgow Rangers’ı çalıştırdığı dönemde UEFA Avrupa Ligi finalinde Frankfurt ile karşı karşıya gelmiş ve kazanan seri penaltılar sonucu 5-4 Almanlar olmuştu.

ALMAN TAKIMLARINA 3. KEZ KAYBETTİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Eintracht Frankfurt maçıyla birlikte Alman takımlarıyla 6. kez mücadele etti. Glasgow Rangers’ı çalıştırdığı dönemde UEFA Avrupa Ligi’nde hepsi 2021-2022 sezonunda olmak üzere Borussia Dortmund, Leipzig ve Frankfurt’la oynadı.

49 yaşındaki çalıştırıcı, söz konusu müsabakalarda 2’şer galibiyet ve mağlubiyetin yanı sıra 1 de beraberlik aldı.

Giovanni van Bronckhorst, bu akşamki sonucun ardından Alman ekiplerine 3. kez mağlup oldu.