Boca Juniors Başkanı'ndan Medina'ya tepki: 'Avrupa'dan teklif alırsa...'

Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği Boca Juniors futbolcusu olan Cristian Medina hakkında kulübün başkanı Juan Roman Riquelme'den açıklama geldi.

12punto

Boca Juniors Başkanı Riquelme, Fenerbahçe'nin transfer gündemini uzun süre meşgul eden Cristian Medina'nın transfer süreciyle ilgili basın mensuplarına demeç verdi.

Riquelme, Arjantin medyasına yaptığı açıklamada 'Bir oyuncu Avrupa'dan teklif alırsa, kulübümüz buna cevap verir. Artık yeni moda bu, oyuncular nereye gitmek istediklerine kendileri karar vermeye çalışıyor' ifadelerini kullandı.

Medina'nın transferine değinen Riquelme, 'Eğer bir oyuncunun sözleşmesi varsa, bu sözleşmeye saygı gösterilmelidir. 'Oyuncu ayrılmaya karar verdi' deniyor. Medya yüzünden oyuncular kendilerini kulüplerin sahibi sanıyor' diye konuştu.

MEDİNA DEVRE ARASINDA FENERBAHÇE'YE KATILACAK

Türk medyasında yer alan haberlere göre Boca Juniors ve Fenerbahçe, 22 yaşındaki futbolcunun transferi için 15 milyon dolar ve sonraki satışından yüzde 20 pay karşılığında anlaşma sağladı. Medina'nın devre arası transfer dönemi başladığında Fenerbahçe'ye katılması bekleniyor.

Transfer sürecinde sarı lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho'nun da ısrarcı davranarak etkili olduğu söyleniyor. Türk medyası, deneyimli teknik adamın transferde özellikle Medina'nın takıma katılmasını talep ettiğini yazmıştı.

22 yaşındaki orta saha oyuncusu Medina, 2020 yılından bu yana formasını giydiği Boca Juniors'ta 155 maça çıkarak 9 gol ve 11 asistlik katkı sağlamıştı.