EURO 2024'te ilk finalist belli oluyor: İspanya mı, Fransa mı?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) finalistler belli oluyor. Hollanda, İngiltere ile kozlarını paylaşırken; İspanya ise Fransa ile karşı karşıya gelecek.

12punto

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te ilk finalist bugün belli olacak. Münih Futbol Arena’da TSİ 22.00’de başlayacak müsabakada İspanya ve Fransa karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ile Andraz Kovacic üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Slovakya’dan Ivan Kruzliak olacak.

İSPANYA'NIN YARI FİNAL YOLU 

İspanya, yarı finale tüm maçlarını kazanarak geldi.

İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un yer aldığı B Grubu’ndan gol yemeden 3’te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya’yı eleyerek yarı finalist oldu. 

Şampiyonada 5’te 5 yapan İspanya, toplam 102 şutla en fazla gol arayan takım konumunda. Bu şutların 11’ini gole çeviren İspanyollar, Almanya ile turnuvanın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

FRANSA'NIN YARI FİNAL YOLU

Avrupa Şampiyonası gruplarında Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubunda mücadele eden Fransa 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya’nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi.

“Horozlar” son 16 turunda Belçika’yı, penaltılara giden çeyrek final mücadelesinde ise Portekiz’i penaltılar sonucunda eleyerek yarı finale geldi.