Fenerbahçe, Hollanda'dan beraberlikle ayrıldı: Puanını 4 yaptı

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile 1-1 berabere kaldı.

12punto

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile mücadele etti.

De Grolsch Veste'de oynanan oynanan karşılaşmanın 28. dakikasında Twente 1-0 öne geçti. Ceza sahası sağ çaprazından topu kafayla arka direğe aşıran Regeer'in asistinde altıpasın solunda Vlap'ın kafa vuruşunda Becao'nun çabasına rağmen top ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe mücadelenin 71. dakikasında karşılaşmada dengeyi sağladı. Sofyan Amrabat'ın savunma arkasına attığı enfes pasta topla buluşan Dusan Tadic yaptığı klas vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve durumu 1-1'e getirdi.

Fenerbahçe üstünlük sayısı için bastırsa da golü bulamadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 4 yaptı ve averajla 14. sırada yer aldı, puanını 2'ye çıkaran Twente ise 23. basamakta bulunuyor.

Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe sahasında Manchester United'ı konuk edecek, Twente ise evinde Lazio ile karşı karşıya gelecek.

MOURINHO: BAZEN TÜRKİYE'YE İŞİMİ ÖĞRENMEYE GELMİŞİM GİBİ DÜŞÜNÜYORUM

UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ikinci maçta Twente ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, puanını 4'e yükseltti. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İkinci yarıda oyunu iyi kontrol ettiklerini belirten Jose Mourinho "Sorulan sorulara bakınca bazen Türkiye'ye işimi öğrenmeye gelmişim gibi düşünüyorum.

Üst tura çıkmak için kaç puan gerekiyor bilmiyorum. Bu turnuvada ben adım adım düşünüyorum. 8 maçlık kura zor bir kura çünkü normalde evinizde daha çok puan almayı beklersiniz ama biz evimizde Manchester United, Athletic Club ve Lyon'la oynayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Zor bir maçı geride bıraktıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Eğer 0-0'ken bulduğumuz iki net fırsatın birini atabilseydik farklı olabilirdi. Dün aslında bu pozisyonlara çalıştık, bu beni mutlu etti. 1-0'dan sonra bizden daha hızlı, daha farklı bir takıma karşı oynadık.

Geri düştüğünüz zaman bu tarz takımlara karşı geçişlerde risk yaşarsınız. Kaliteleri var, doğru dozda pragmatizmleri var. Güzel felsefe satıp naif bir takım değiller.

Hocaları felsefeci değil, iyi bir teknik direktör. Kontratakları, savunmayı biliyorlar. Devre arasında oyuncularıma 2'yi yemememiz gerektiğini söyledim. İkinci yarıda topu daha iyi tutabildik ve çevirebildik. 1-0'ken Seba'nın bir pozisyonu vardı atabileceği. İyi bir maç oldu. Dışarıdan bir gözle izleseydim, iyi bir maç oldu derdim."