Fenerbahçe'de galibiyet şart Beşiktaş'ın prestij maçı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki son maçında Lugano'ya konuk olacak. Siyah-beyazlılar, 242. Avrupa kupası maçlarına çıkacak. Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son hafta mücadelesinde Spartak Trnava'yı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler, grupta 9 puanla üçüncü sırada bulunuyor ve bir üst tura çıkabilmek için galibiyet alması şart.

12punto

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkmak için Spartak Trnava maçına galibiyet şartı ile çıkacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkmayı başaramayan Beşiktaş ise Lugano deplasmanında prestij maçına çıkacak.

Şu ana kadar oynadıkları 241 mücadelede 90 galibiyet, 48 beraberlik ve 103 yenilgi elde ettiler. Beşiktaş, bu süreçte 318 kez fileleri havalandırırken, kalesinde 365 gol gördü. Maç öncesinde Mert Günok, Omar Colley, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Yakup Arda Kılıç, ve Ante Rebic sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Ayrıca Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Jean Onana, Eric Bailly ve Vincent Aboubakar da kadro dışı bırakıldı. Necip Uysal'ın durumu ise maç saatinde belli olacak. 

Muhtemel 11 ise şu şekilde: Ersin, Onur, Necip, Amartey, Tayfur, Amir, Salih, Muleka, Chamberlain, Zaynutdinov, Cenk.

Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son hafta mücadelesinde Spartak Trnava'yı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler, grupta 9 puanla üçüncü sırada bulunuyor ve bir üst tura çıkabilmek için galibiyet almaları gerekiyor. Ancak, Becao ve Zajc'ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceği belirtildi. Teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş maçında alınan galibiyetin ardından ideal kadroyu sahaya sürmeyi planlıyor. 

Muhtemel 11 ise şu şekilde: Livakovic, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

Fenerbahçe'nin maçı 20.45'te Beşiktaş'ın mücadelesi ise 23.00'da iki karşılaşmada EXXEN'de yayınlanacak. 

Letzigrund Stadı'nda oynanacak Beşiktaş maçını Polonya Futbol Federasyonu'ndan hakem Pawel Raczkowski yönetirken, Fenerbahçe'nin mücadelesini ise Kuzey Makedonya Futbol Federasyonu'ndan hakem Aleksandar Stavrev yönetecek